Dolar
42,7076
0,01%
Euro
50,1806
-0,02%
Sterlin
57,4033
0,07%
Bitcoin
3.747.879
0,19%
BİST-100
11.348,83
-0,94%
Gram Altın
5.907,465
0,01%
Gümüş
63,76
0,24%
Faiz
38,19
-0,60%

İlk görevi Kominist Partisi'ni araştırmak

Vehbi Koç, Sakıp Sabancı ve Nejat Eczacıbaşı, genç Erkut Yüceoğlu'na nasıl bir görev vermiş?

23.03.2011 08:46
Haberi paylaşın
İlk görevi Kominist Partisi'ni araştırmak
16px
32px

 TÜSİAD'ın 40. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Four Seasons Otel'de düzenlenen gala yemeğinde konuşan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Erkut Yücaoğlu kendisinin TÜSİAD'ın nispeten eski üyelerinden biri olduğunu belirtti. 

     Yücaoğlu, kendi jenerasyonlarını TÜSİAD'a yönelten üç ismin Vehbi Koç, Sakıp Sabancı ve Nejat Eczacıbaşı olduğunu dile getirerek, bu isimleri rahmetle andığını kaydetti. 

     Bu üç ''büyüğünün'', 1970'li yıllarda daha TÜSİAD kurulmadan kendisini çağırdıklarını ifade eden Yücaoğlu, ''Bana dediler ki; 'Memlekette neler oluyor farkında mısın? Gelin biraz bu mevzularla uğraşın'. Biz genç yaşta daha üye olmadan Türkiye'nin sorunlarıyla tanışmış olduk. Hatırlıyorum, bana verilen ilk görev, Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) 5 yıllık planını incelemekti. Yani Devlet Planlamanın yazdığı 5 yıllık planla TKP'nin yazdığı 5 yıllık planın incelemesini yaptığımı ve iki hafta çok yoğun çalıştığımı hatırlıyorum'' diye konuştu. 

     Yücaoğlu, aslında TÜSİAD'ın tarihçesinin Cumhuriyet tarihi ile çok paralel olduğunu dile getirerek, Cumhuriyet tarihi başladığında sanayi adına hiçbir şeyin olmadığını, ancak 1950'lerden sonra bayrağı özel sektörün yavaş yavaş devralmaya başladığını anlattı. 

     Ondan sonra Türkiye'nin büyümesinde lokomotif güç olan özel sektörün öne geçtiğini belirten Yücaoğlu, bugün de bu büyük atılımın devam ettiğini anlattı. 

     Yücaoğlu, ''Sayın Başbakan Yardımcım (Ali Babacan) buradayken ona bir şey söylemek istiyorum. Bundan sonra makro ekonomik konulara değil mikro ekonomik konulara odaklanacağız, haberiniz olsun'' dedi.