Dolar
39,9121
0,22%
Euro
46,7418
0,33%
Sterlin
54,7308
-0,10%
Bitcoin
4.309.347
0,45%
BİST-100
9.404,89
1,12%
Gram Altın
4.201,931
-1,38%
Gümüş
36
-1,80%
Faiz
47,31
0,00%

Hyundai Çerkezköy'ü beğendi

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, Çek Cumhuriyeti ile Türkiye arasında gidip gelen 1.2 milyar Euro’luk yatırım için Cumartesi ve Pazar günü Trakya’da ‘bedava arsa’ turu yaptı.

11.12.2005 20:48Güncelleme: 25.10.2023 14:50
Haberi paylaşın
Hyundai Çerkezköy'ü beğendi
16px
32px

Yatırım için Çerkezköy’deki arazileri beğenen Koreliler, son olarak Yalova ve Adapazarı’nda da incelemeler yapmaya karar verdi. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, ‘B ir iki yeri beğendil er. Artık 1.2 milyar Euro’luk yatırımın Türkiye’ye gelmesi için her şey Başbakan Erdoğan’ın iki dudağı arasın da’ dedi.

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai’nin 1. 2 milyar Euro’luk yatırım için Çek Cumhuriyeti ve Türkiye arasındaki yapacağı seçim için son söz Başbakan Erdoğan’da. Tü rk hükümetinin devreye girerek bedelsiz arazinin yanı sıra yatırım teşviğini gündeme getirmesiyle, Cuma akşamı geç saatlerde Hyundai’den 8 üst düzey yetkili Çek Cumhuriyeti’ndeki inc elemelerinin ardından İstanbul’a geldi.

İSTANBUL’A YAKIN ARSALAR:

Aralarında H yundai’nin dünyadaki yatırımlarına karar veren İcra Kurulu Başkanı Dong Jim Kim’in de bulunduğu 8 kişilik heyet Cu martesi ve Pazar günü Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ile birlikte hükümetin bedelsiz vermeyi taahhüt ettiği 5 araziyi gezdi. Ali Kibar, Hyundai yetkililerinin bir iki yeri beğendiğini belirterek, ‘Bu yerler Çer kezköy tarafındaki araziler. Hem altyapısı hem de İstanbul’a yakınlığı nedeniyle ön plana çıktı. Bu arazileri n yan sanayi ye kolay ulaşım açısından da avantajları var’ dedi. Hyundai yetk ililerinin Trakya turundan sonra Yalova ve Adapazarı’nda da incelemeler yapmak istediğini kaydeden Kibar, ‘Gelmi şken bu bölgelere de bakmak istiyorlar. Ama gerek Yalova gerekse Adapazarı’nda hükümetin gösterdiği yerler yo k. Sadece karşılaştırmak için gezmek istediler’ diye konuştu.

SAMİMİ KARŞILADILAR:

Kibar, Cumartesi ve Pazar günü yaptıkları arazi turlarında çok samimi ve sıcak karşılandıklarını belirterek ş öyle konuştu: ‘Gittiğimiz bölgelerde bizi çok iyi karşıladılar. Yatırım için tüm olanakları seferber etmeye hazırla r. Yaptığımız ziyaretler sonrasında Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile de bir araya geldik. Bize her türlü kolaylığı sağlamaya hazırlar. Ancak son söz Başbakan Erdoğan’da.‘ Başbakan Erdoğan’ın Korelilere sunacağı tek lifin çok önemli olduğuna değinen Kibar, ‘Araziler inceleniyor ve beğenilen yerler netleşiyor. Eğer Başba kan Korelilere bedelsiz arazi ve yatırım teşviklerinden oluşan cazip bir teklifte bulunursa, 1.2 milyar Euro’luk yat ırım büyük bir olasılıkla Türkiye’de gerçekleşir. Yani her şey Başbakanın iki dudağı arasında’ dedi.

BÜY

editörün seçtikleri
Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi Başkanı Kanat Kutluk, Zanzibar izlenimlerini, iş dünyasına yönelik fırsatları yazdı
Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi Başkanı Kanat Kutluk, Zanzibar izlenimlerini, iş dünyasına yönelik fırsatları yazdı#Zanzibar
benzer haberler
Murat Ülker, Nicola Kobie'nin kitabı üzerinden teknolojik vaatlerin peşinden giderken neden hâlâ “geleceğe” ulaşamadığımızı sorguluyor
Murat Ülker, Nicola Kobie'nin kitabı üzerinden teknolojik vaatlerin peşinden giderken neden hâlâ “geleceğe” ulaşamadığımızı sorguluyor