Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: ABD’de son derece verimli temaslarda bulunduk
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyareti kapsamında katıldığı Dünya Bankası ve IMF yıllık toplantıları ile G20 Maliye Bakanları toplantısına ilişkin bir açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ziyareti kapsamında katıldığı Dünya Bankası ve IMF yıllık toplantıları ile G20 Maliye Bakanları toplantısına ilişkin bir açıklama yaptı.
Bakan Şimşek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"TÜRKİYE EKONOMİSİNİN DAYANIKLILIĞINI ANLATTIK"
"Dünya Bankası ve IMF yıllık toplantıları ile G20 Maliye Bakanları toplantısına katıldığımız ABD’de son derece verimli temaslarda bulunduk.
Yatırım bankalarının düzenlediği geniş katılımlı toplantılarda yatırımcılarla bir araya geldik. Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını, programımızdaki somut ilerlemeleri ve güçlü yatırım potansiyelimizi paylaştık.
"TÜRKİYE EKONOMİSİNE DUYULAN GÜVEN VE İLGİ ARTIYOR"
Ayrıca birçok mevkidaşımla ekonomik iş birliğinin derinleştirilmesi, ticaret ve yatırımların artırılması konularında ikili görüşmeler yaptık. Çok taraflı kalkınma bankalarının üst düzey yöneticileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve düşünce kuruluşlarıyla da görüş alışverişinde bulunduk.
Türkiye ekonomisine duyulan güven ve artan ilgiyi memnuniyetle gözlemliyoruz."
patronlardunyasi.com