Halk Bankası'na Maktum ilgisi
Dubai Prensi El Maktum'un sahibi olduğu Dubai Investment'ten bir heyet Halkbank'ta incelemelerde bulunmak için geliyor.

Dubai ve Kuveyt serma yesi Halk Bankası'nın özelleştirmes i ile yakından ilgileniyor.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye' yi ziyaret eden Dubai Prensi Raşid El Maktum'un sahibi olduğu Dubai Investment Group CEO'su Soud Ba'alawy'nin Halk Bankası'nın özelleştirmesiyle yakından ilgilendiği açıklamıştı. Bu çerçevede bankanın özelleştirilmesi konusunda detaylı bilgi almak isteyen Dubai Investment Group'un, en kısa sürede Türkiye'ye bir teknik inceleme heyeti göndere ceği kaydediliyor. Kuveyt'in en büyük yatırım şirketlerinden Kuveyt Global Investment House da Türkiye'de bir y atırım bankası kurma amacıyla teknik ara ştırma başlattı.
KUVEYT'LE İŞB İRLİĞİ
Bu arada, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye'den teknik ve hukuki yardım isteyen Kuveyt'in Özelleştirme İdaresi'nin kuruluşunda yardımcı olacak . Özelleştirme sürecine yakında başlayacak olan Kuveyt, Türkiye'deki özelleştirme organizasyonu ve uygulamalar ını başa rılı bularak, ÖİB'den teknik ve hukuki destek istedi. İlk özelleştirme uygulamalarına 'petrol ve petro kimya' sektörü nde başlayacak olan Kuveytli yetkililerin, bu amaçla rafineri idaresi oluşturdukları ve buradaki organizasyonu daha da ge nişleterek, diğer sektörlere de aşamalı olarak yayacakları belirtil iyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin yedi bölgesinde, yirmi şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin en göz alıcı duraklarından biri olan İzmir, dokuz gün boyunca sanat, kültür ve eğlencenin buluşma noktası oluyor.
#İzmirTİM Başkanı Mustafa Gültepe'nin sahibi olduğu Talu Tekstil, Sakarya’daki tesisini 530 milyon liraya satışa çıkardı. Konuyla ilgili PD’ye konuşan Gültepe, “Organize bölgede iki fabrikamız vardı. Kapasite düştü, iş azaldı son iki yıldır. Bir fabrikaya yetecek kadar iş var. Bu yüzden birini kapatıp satışa çıkardık” dedi. Gültepe, üretimi Mısır’a kaydırma gibi bir düşünceleri olmadığını da vurguladı.















