Türk dizi oyuncuları artık dünya yıldızı

Türk dizi oyuncuları artık dünya yıldızı

Türk oyuncular şöhret basamaklarını ülke sınırları dışında da tırmanıyor. Kerem Bürsin, Can Yaman gibi isimler havaalanında yüzlerce hayranı tarafından karşılanıyor hatta yerel basın Hollywood yıldızlarından daha fazla ilgi gösteriyor.

Türk dizi oyuncuları artık dünya yıldızı
16px
24px
01.08.2023 14:46
ABONE OLgoogle

Sevde Boğazlıyanlıoğlu yazdı

Bundan yaklaşık 10 yıl kadar önce Türk dizilerinin ilk kez Ortadoğu’ya satılması, Arap ülkelerinde Türk oyuncuların bir anda şöhret olmasını da beraberinde getirmişti. Aradan geçen yıllarda Türk dizilerinin şöhreti diğer kıtalara da ulaştı. 

KEREM BÜRSİN’E İSPANYOLLARIN İLGİSİ

İspanya’nın başkenti Madrid’e giden Kerem Bürsin’i havalimanında yüzlerce hayranı karşıladı. Şu sıralar yayınlanan dizisi Ya Çok Seversen’in ilk bölümü İtalya, İspanya, Rusya, Brezilya gibi toplam 16 ülkede sosyal medyanın gündem listelerinin ilk sıralarına yerleşmişti. Dizinin başrol oyuncusu Kerem Bürsin, bu kez İspanyol basınında geniş yer buldu. Yayınlanan haberde Ya Çok Seversen ’in yayına hayatına başlamasının yanı sıra Kerem Bürsin’in Türkiye ve dünyadaki sosyal ağların trendlerinde yer aldığına da değinildi.

AMERİKALI HAYRANLARI KIVANÇ TATLITUĞ İÇİN SİTE AÇTI
Kurt Seyit ve Şura’ dizisinin Netflix’te yayınlanması, Kıvanç Tatlıtuğ’a Amerika’da geniş bir hayran kitlesi kazandırdı. 
Yer aldığı dizilerle yurtdışında geniş bir hayran kitlesine sahip olan Kıvanç Tatlıtuğ'un Amerika'da ve Kanada'da yaşayan hayranları site açarak, dizilerin çekildiği tarihi semtlere gezi düzenledi. 10 Amerikalı iş kadını Tatlıtuğ için bir internet sitesi açarak bir araya geldi. Amerikalı kadın hayranlar 'kivancnorthamerica' adlı internet sitesini kurdu. Bu web sitesinde ünlü oyuncuyla ilgili haberler paylaşan hayranları, çeşitli etkinlikler de düzenliyor.

CAN YAMAN HAYRANLARI  İTALYA’DA İZDİHAM YARATTI

Rol aldığı 'Erkenci Kuş', 'Bay Yanlış' ve 'Dolunay' gibi başarılı dizilerin ardından adını sadece ülkemizde değil tüm dünyada duyurmayı başardı. Yıllardır kariyerine İtalya'da devam eden Can Yaman, ülkede her geçen gün yıldızını parlattı. Türk oyuncu, biletleri günler öncesinden biten Milano’daki imza gününde İtalyan hayranlarının sevgi seliyle karşılaştı. Can Yaman'ın izdiham yaratan hayran buluşması için geniş güvenlik önlemleri alındı.

RUSLAR EN ÇOK HANDE İLE KEREM’İ İZLEDİ
Başrollerini Hande Erçel ve Kerem Bürsin’in paylaştığı Sen Çal Kapımı dizisi Türkiye dışında birçok ülkede yayınlandı. Bunlardan en dikkat çekeni ise Rusya oldu. Yapım Rusya'da 2022'nin en popüler televizyon dizisi seçildi. Rus çevrimiçi sosyal medya ve sosyal ağ hizmeti şirketi VK'nin projesi olan Kino Mail.ru portalının yaptığı açıklamada Rus izleyicisinin, bu yıl reytinglerde en çok bir Türk dizisine puan verdiği belirtildi.

HANDE ERÇEL RUSYA’DA ‘EN ŞIKLAR’ LİSTESİNE GİRDİ

Rusya’nın önde gelen dergilerinden biri Hande Erçel’i 2021 yılının en şık kadınları arasında gösterdi. Dünyaca ünlü oyuncuların yer aldığı o listeye, Türkiye’den sadece Hande Erçel dahil olabildi. Listede Hailey Bieber, Kendall Jenner, Dua Lipa, Bella Hadid, Zendaya, HoYeon Jung gibi isimler de bulunuyor.

DEMET ÖZDEMİR'E İTALYA ZİYARETİNDE SEVGİ GÖSTERİSİ
Erkenci Kuş dizisi ile ünü İtalya'ya kadar ulaşan Demet Özdemir arkadaşları ile birlikte gittiği konserde hayran kitlesi ile karşılaştı. Demet Özdemir'i gören hayranları çığlık çığlığa adını seslendi. Bu durum karşısında şaşıran ve hayranlarına el sallayan Demet Özdemir, fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi.

 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde