iPhone 13'ün Türkiye satış fiyatı belli oldu!

iPhone 13'ün Türkiye satış fiyatı belli oldu!

Aylarca süren beklentinin ardından Apple'ın en son amiral gemisi telefonu iPhone 13 nihayet bugün satışa çıktı.

iPhone 13'ün Türkiye satış fiyatı belli oldu!
16px
24px
24.09.2021 14:09
ABONE OLgoogle

Dünyanın dört bir yanında müşteriler, bu sabahın erken saatlerinden beri cihaza sahip olmak için Apple mağazalarının önünde sıraya girdi. Müşteriler, iPhone için Londra'nın yanı sıra Rusya, Çin, Singapur, Avustralya ve diğer şehirlerdeki Apple mağazalarının önünde sıraya girerken görüntülendi.

Bu ayın başlarında Apple, iPhone 13 serisini oluşturan dört yeni telefonun (iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max) yanı sıra yeni bir Apple Watch ve iPad mini'nin tanıtımını yaptı. iPhone 13, yeni bir tasarıma, seramik ön sipere, yüzde 47 daha fazla ışık yakalayan gelişmiş bir çift kamera sistemine ve iPhone 12'den 2.5 saat daha fazla pil ömrüne sahip.

Cuma sabahı itibariyle, iPhone 13 serisinin çoğu için Amazon'da da 'geçici olarak stokta yok' notu düşüldüğü görüldü. Yeni iPhone modeli, tamamen yeniden tasarlanmış bir Apple akıllı telefonu olmamakla birlikte, performansı ve kullanıcı deneyimini iyileştiren ince değişiklikler içeriyor.

Örneğin, Face ID çentiği, iPhone 12'de bulunandan yüzde 20 daha küçük. 6 çekirdeğe ve yapay zeka (AI) algoritmalarını çalıştırmak için özel bir bölüme ve daha büyük pillere sahip. Böylelikle iPhone 13 Pro, iPhone 12 Pro'dan günde bir buçuk saate kadar daha uzun süre, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12 Pro Max'ten günde iki buçuk saate kadar daha uzun süre dayanıyor.

TÜRKİYE FİYATI

iPhone 13 mini 10 bin 999, iPhone 13 ise 11 bin 999, 6.1 inç ekrana sahip iPhone 13 Pro 15 bin 999 ve 6.7 inç ekrana sahip iPhone 13 Pro Max 17 bin 999 liradan başlangıç satış fiyatıyla satışa sunulacak.

Ürünler, alınan ön satışların ardından 1 Ekim'de satışa çıkacak.

EN KÖTÜ SONUÇ TÜRKİYE'DE

Yurt dışında yayın yapan bir internet sitesinin her sene hazırladığı iPhone Satın Alma Endeksine göre en kötü sonuç Türkiye'nin oldu. Araştırma, her ülkenin çalışan maaşlarının ortalamasının alınmasıyla yapıldı. Aylık maaşın ortalama çalışma günü olan 21'e bölünmesiyle elde edilen sonuçlara göre; Türkiye, Brezilya ve Filipinler'i geçerek en kötü skoru elde etti.

Türkiye'de çalışan ortalama maaşlı bir kişinin iPhone alabilmesi için 92,5 gün çalışması gerekiyor.

Bu sayı Brezilya'da 90,2, Filipinler'de ise 79,2 gün olarak ölçüldü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde