Zelenski'den direniş çağrısı: Eli silah tutan herkesi orduya çağırıyorum

Zelenski'den direniş çağrısı: Eli silah tutan herkesi orduya çağırıyorum

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, "ölü ve yaralı sayısı artıyor. İsteyen herkese silah vereceğiz. Herkesi orduya katılmaya davet ediyorum" dedi.

Zelenski'den direniş çağrısı: Eli silah tutan herkesi orduya çağırıyorum
16px
24px
24.02.2022 12:43
ABONE OLgoogle

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sabaha karşı düğmeye basarak Rusya’nın Ukrayna’ya askerlerini göndermesi uluslararası kamuoyunda panik yaratırken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den yeni bir açıklama geldi…Zelenski'nin açıklaması şöyle:

"Askerlik deneyimi olan herkesi orduya çağırıyorum.

Biz Rusya ile diplomatik ilişkilerimizde sıkıntı olduğunu gördük, Moskova'da ne düşünülürse düşünülsün Ukrayna'ya göre bağımsızlık ve topraklarımızda yaşama hakkı bizim için en yüksek değerdir. 

Rusya, devletimize saldırdı. Son derece yanlış bir biçimde yaptı bunu. Bugünden itibaren, bu Almanya'nın 2. Dünya Savaşında yaptıklarına bile benzemiyor. Rusya kötücül olarak anılacak. Rusya halkının bir seçim yapması gerekiyor hangi yolu izleyecekler... Rusya'daki herkes dışarı çıkıp bu savaşa karşı sesini yükseltebilir. Hem Ukrayna vatandaşlarına ve Ruslara ayrı ayrı seslenmek istiyorum. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde