Z kuşağından emeklilik yatırımı

Z kuşağından emeklilik yatırımı

Z kuşağına dahil olan çalışanlar kendilerinden önceki nesillere göre gençliklerinde daha fazla emeklilik yatırımı yapıyor. 2006 yılında 18-24 yaş arası çalışanların %30'u şirketlerinin emeklilik planına katılırken 2021 yılında bu oran %62'yi buldu

Z kuşağından emeklilik yatırımı
16px
24px
10.04.2023 19:43
ABONE OLgoogle

ABD merkezli yatırım danışmanı şirketi olan Vanguard’ın yaptığı araştırmaya göre, Z kuşağı üyeleri, genç çalışanların 2006'da yaptıklarından çok daha yüksek oranlarda emeklilik için tasarruf ediyorlar.

ABD’de 2006 yılında, 18 ila 24 yaş arası çalışanların %30'u şirketlerinin emeklilik planına katılırken, 2021'de ise bu oran %62'yi buldu. Barrons’un haberine göre ülkede emeklilik planlarına otomatik katılımın yaygı olarak benimsenmesi 2006 tarihli bir yasanın çıkışıyla doğrudan bağlantılı. Bu plan tasarımına göre, çalışanlar otomatik olarak şirket emeklilik planlarına otomatik olarak kaydediliyor ve katılmak istemiyorlarsa vazgeçmek için başvurmaları gerekiyor.

ÇALIŞANLARIN %90'I EMEKLİLİK SİSTEMİNE KAYDOLMUŞ

Vanguard'ın çalışmasına göre, katılımcıların %11'i 2006 yılında otomatik kayıt sayesinde emeklilik sistemine girmiş oldu. Bu pay 15 yıl sonra planların %50'sine kadar yükseldi. 2021 yılında emeklilik planlarına gönüllü katılım yapan Z kuşağı bireylerinin dört çalışandan sadece biri olduğu görülüyor. Ancak çalışmaya göre bu çalışanların yaklaşık %90’ı otomatik olarak emeklilik sistemine kaydolmuş durumda.

Araştırma raporuna göre genç çalışanlar sadece emeklilik planlarına katılım oranlarını artırmakla da kalmadı. Z kuşağı aynı zamanda 2006 yılındakine göre çok daha uygun yatırım seçeneklerini tercih ediyor. Vanguard’ın araştırmasına göre bunun sebebi hedef tarih fonlu emeklilik planlarının varsayılan seçenek olarak kullanılması.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde