Yerli bankanın operasyon katliamı: 700 kişiyi işten çıkaracak

Yerli bankanın operasyon katliamı: 700 kişiyi işten çıkaracak

Türkiye'nin en büyük bankaları arasında yer alan özel sermayeli yerli banka, çok sayıda operasyon çalışanını işten çıkartmaya başladı.

Yerli bankanın operasyon katliamı: 700 kişiyi işten çıkaracak
16px
24px
06.07.2018 17:11
ABONE OLgoogle

Geçmişte de en küçük kriz söylentisinde bile binlerce personelini kapının önüne koyan yerli sermayeli banka bir kez  daha personel katliamına başladı.

Türkiye'nin en zor döneminde adeta ekonomiyi sabote edercesine personel çıkartan banka ilk olarak operasyon biriminden başladı. Çok sayıda operasyon birim çalışanının iş akti hiç bir gerekçe göstermeden fesih edilmeye başlandı.

Banka, işten çıkartılan personele bildirim olarak "Bankanın hedef ve beklentileri dikkate alındığında, gelecekteki kadro planlamalarında yer alamıyacağınız anlaşılmıştır"diye yazan kağıt verdi.

Bankanın önümüzdeki günlerde çok sayıda gişeci ve bireysel müşteri temsilcisini de işten çıkartacağı öne sürülüyor. İş akti fesih edilecek personel sayısının 500 ile 700 arasında olduğu da iddia ediliyor.

Paramedya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde