Yemek kartları alışverişte kullanılmaya devam edecek mi?

Yemek kartları alışverişte kullanılmaya devam edecek mi?

Yeni yıldan itibaren artık yemek kartlarının market alışverişlerinde kullanılmayacağına yönelik endişeler büyüyor.

Yemek kartları alışverişte kullanılmaya devam edecek mi?
16px
24px
14.12.2022 08:59
ABONE OLgoogle

Son dönemde artan hayat pahalılığı nedeniyle marketlerde kullanımı artan yemek kartlarının, 1 Ocak 2023’ten itibaren artık market alışverişlerinde kullanılıp kullanılmayacağı merak ediliyor.

Bazı yayın organlarında çıkan haberlerde, 1 Ocak itibarıyla yeni bir döneme girileceği, bu kartların artık sadece yemek için kullanacağı ve market alışverişi ya da bir başka nedenle kullanamayacağı belirtilmişti.

Buna göre, çalışanın yeni yıldan itibaren yemek kartını marketlerde kullanması halinde işverenin istisnai vergi desteğinden yararlanamayacağı ifade edilmişti.

Sozcu.com.tr’nin kurumsal yemek kartı hizmeti veren Multinet Up, Edenred Türkiye ve Setcard’dan aldığı bilgiye göre, şimdiye kadar market alışverişlerinde kullanılan yemek kartları, bundan sonra da aynı şekilde kullanılmaya devam edecek.

MARKETLERE İLETİLEN RESMİ BİR BİLGİ YOK

Kurumsal bir yetkili, şirketlerinin hukuk biriminden aldığı bilgiye göre konuyla ilgili medyada bir yanlış anlaşılmanın olduğunu, bu kartların marketlerde kullanılmaya devam edeceğine yönelik açıklama yapıldığını aktardı.

Gıda Perakendeciler Derneği ile İstanbul Perakendeciler Derneği’nin (PERDER) iki yönetim kurulu üyesi de böyle bir uygulamaya geçildiğine yönelik taraflarına iletilen resmi bir yazı olmadığını, kendilerinin de bazı yayın organlarında çıkan haberlerle duyum sahibi olduğunu aktardı.

İki yönetici de ilgili resmi birimlere ulaşıp, konunun doğru olup olmadığını sorguladıklarını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Yeni yıl itibarıyla yemek kartlarının marketlerde kullanılmasıyla ilgili yeni bir düzenlemenin devreye gireceğine yönelik çıkan bir haberden sonra, doğru olup olmadığı tartışma konusu olmuştu.

Bu kartların yeni yıldan sonra marketlerde kullanılması halinde ise, işverenin, ödediği bedeli sigorta priminden istisna tutamayacağı ve vergisini ödeyeceği ifade edilmişti.

Gıda perakendecilerinin aktardığına göre, pandemide bu kartların markatlerde kullanımı zirveye ulaşmıştı ancak son dönemde artan hayat pahalılığı nedeniyle yine önemli bir artış gözlemleniyor.

Yüksek enflasyon ortamında maaşları her geçen gün eriyen çoğu yurttaş, gıda ve diğer tüm ihtiyaçları için gerekli olan market alışverişini bu kartlar aracılığıyla yapıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde