Yapım ihalesine 7 adet otomobil eklediler

Yapım ihalesine 7 adet otomobil eklediler

Sayıştay, Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca yapılan yapım ihalesine, ‘araç temini’ maddesinin de eklendiğini belirledi. İhale belgelerinden, 7 adet binek araç temini maddesi de çıktı.

Yapım ihalesine 7 adet otomobil eklediler
16px
24px
23.12.2020 06:00
ABONE OLgoogle

Sayıştay denetçileri, “İşin yapılmasıyla doğrudan ilgili olmayan binek araç temini istenilemez'' dedi. İhale yüklenicisi olan şirketlerden 7 adet binek araç temin edildi.

TEKLİF BİLİNMİYOR

Sayıştay'ın hazırladığı raporda, “Kurum tarafından 2019 yılı içerisinde devam eden yapım işi ihalelerinde yüklenicilerden kontrol aracı olarak 7 adet binek araç iş süresince temin edilmiştir.

Binek araçlar ihale dokümanlarında tarif edilerek ihale şartı olarak eklenmiştir. Söz konusu kontrol araçları anahtar teslim götürü bedel ihalelerde uygulama projelerinde yer almamıştır.

Bunun sonucunda yüklenicilere bir maliyet yükleyen binek araçlara ilişkin ne kadar teklif edildiği de bilinememektedir” ifadelerine yer verildi.

Sayıştay denetçileri, “Yönetmeliğe göre idarelerin yüklenicilerden işin yapılmasıyla doğrudan ilgili olan araç ve gereçlerin ihale dökümanlarında yer vermek suretiyle istenilebileceği ifade edilmiştir. Ancak işin yapılmasıyla doğrudan ilgili olmayan örneğin kontrolörlük hizmetinin yapılabilmesi için binek araç teminin istenilemeyeceği anlaşılmaktadır” uyarısında bulundu.

Deniz Ayhan/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde