Uzmanlardan dış ticaret açığı yorumu: Siz bir de mart ayını görün

Uzmanlardan dış ticaret açığı yorumu: Siz bir de mart ayını görün

Türkiye'nin ihracatının ocak ayında yüzde 17 artış kaydettiğini belirten Ticaret Bakanlığı'na uzmanlardan tepki geldi. Uzmanlar, "Siz bir de mart ayını görün" diyerek dış ticaret açığına vurgu yaptı.

Uzmanlardan dış ticaret açığı yorumu: Siz bir de mart ayını görün
16px
24px
03.02.2022 07:30
ABONE OLgoogle

Ticaret Bakanlığı'nın bugün açıkladığı verilere göre; Türkiye'nin ihracatı ocak ayında yüzde 17 artışla 17,6 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Bu gelişmeye uzmanlardan tepki geldi.

YAKIN TARİHİN EN YÜKSEK AÇIĞI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Hakan Kara, Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilerle ilgili sosyal medyada açıklamalarda bulundu.

Kara, "Bugün bazı manşetlerde ihracatın tüm zamanların rekorunu kırdığını yazmışlar. Asıl haber başlığı bu olmalıydı" diyerek Türkiye'nin dış ticaret açığının 'yakın tarihin en yüksek açığı' olduğunu belirten bir tablo paylaştı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">February 2, 2022

"SİZ BİR DE MARTTA GÖRÜN"

Ticaret Bakanlığı'nın ocak ayında yüzde 17'lik ihracat artışı haberiyle ilgili ekonomist İbrahim Turhan da açıklamalarda bulundu. Turhan, "2021 yılının ilk üç ayındaki toplam dış ticaret açığı 11 milyar USD olmuştu. Bu yıl sadece Ocak’ta açık 10,4 milyar USD. Siz bir de Mart’ta görün" dedi.

Turhan," Ekonominin kafanıza göre oynayabileceğiniz bir şey olmadığını ne zaman anlayacaksınız?" paylaşımında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde