Twitter'dan Elon Musk'a karşı 'Zehir Hapı' planı

Twitter'dan Elon Musk'a karşı 'Zehir Hapı' planı

Twitter Yönetim Kurulu'nun aldığı bu önlemin Musk'ın satın alma girişimini durduramayacağı ancak alımı daha pahalı hale getirebileceği veya Musk'ı müzakere masasına oturmaya zorlayabileceği ifade ediliyor.

Twitter'dan Elon Musk'a karşı 'Zehir Hapı' planı
16px
24px
16.04.2022 13:11
ABONE OLgoogle

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın Twitter'ı 43 milyar dolara satın almak için teklif vermesinin yarattığı şok dalgası hissedilmeye devam ediyor... New York Times, Twitter'ın Musk'ın satın almasını engellemek için "zehir hapı" kullanacağını yazdı.

Twitter üzerinde bir aktif  olan ve kısa bir süre önce Twitter’ın önemli bir ölçekte hissesini satın alan Elon Musk’ın 43 milyar dolara Twitter’a sahip olma çabaları gündemden düşmüyor…

Musk’ın Twitter’ı tamamen satın almak istediğinin duyurulması sonrasında Twitter yönetiminde bu teklifin şaşkınlık yarattığı ve yönetim kurulunun böyle bir satışı istemediği ortaya çıktı.

ABD’nin çok okunan gazetelerinden New York Times, Twitter’ın bu satışı engellemek için “zehir hapı” olarak da bilinen bir yöntemi uygulamaya koymaya hazırlandığını yazdı.

Zehir hapı yöntemi ise hissedarların hakkı olan bir yöntem olarak biliniyor. Saldırgan bir şekilde satın almak isteyenlerin önünü kapamak ve satış işlemini zorlaştırmak için yapılan bu planda, hissedarların daha uygun fiyata daha çok hisse satın alması ya da daha fazla hisse yaratılması gibi seçenekler kullanılabiliyor.

Musk’ın ise bu satışın olmaması durumunda Twitter’daki mevcut hisselerini de satacağının sinyalini verdiği belirtildi.

ELON MUSK'TAN HİSSE BAŞINA 54,2 DOLARLIK TEKLİF

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Musk, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı bildirimde Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Musk, Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor'a yazdığı mektupta ise Twitter'dan hisse aldığından beri şirketin mevcut haliyle gelişmeyeceğini anladığını, Twitter'ın özel bir şirket olarak dönüştürülmesi gerektiğini ifade etmişti.

ELON MUSK'IN TWITTER'DA 80 MİLYONDAN FAZLA TAKİPÇİSİ VAR

Twitter'ı aktif şekilde kullanan Musk'ın platformda 80 milyondan fazla takipçisi bulunuyor. Musk'ın güncel mal varlığının 260 milyar doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, 11 Nisan'da Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal, şirketten hisse alan Elon Musk'ın daha önce katılacağını açıkladığı Twitter Yönetim Kurulu'nda yer almayacağını duyurmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde