Türklere ABD’de mortgage’li ev

Türklere ABD’de mortgage’li ev

Turgut Özal"ın kızı Zeynep Özal, Türklerin ABD"de mortgage sisteminden yararlanmasını sağlayacak bir girişime imza atıyor.

Türklere ABD’de mortgage’li ev
16px
24px
12.03.2007 08:21
ABONE OLgoogle

JNR adlı fuarcılık kuruluşunun İcra Kurulu Başkanı olan Özal, İstanbul"da düzenleyeceği fuarda Miami ve New York"ta yüzde 20 peşinat ve mortgage kredisi ile ev alma imkanı verecek.

Merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal"ın kızı Zeynep Özal sayesinde Türkler Amerika"da mortgage sistemi ile ev sahibi olabilecek. Türkiye"nin yanı sıra Avrupa ve ABD"nin sektördeki en güçlü inşaat firmalarını 21-22 Nisan"da JNR Fuarcılık"ın organizatörlüğünde Hilton Convention ve Exibition Center"da düzenlenecek fuarda buluşturucak olan Zeynep Özal "Bu fuardaki en önemli hedefimiz A plus firmalarla A plus alıcılarla biraraya getirmektir" dedi.

GÖZLER İSTANBUL"DA

ABD"li Debba"nın Newyork ve Miami"deki ev ve villalarını, İngiltere"den katılan Urbane Exposure"un Londra evlerini Türk alıcılarla buluşturmak için İstanbul"a geleceğini kaydeden JNR Fuarcılık İcra Kurulu Başkanı Zeynep Özal, fuarda ayrıca akıllı binaların yanı sıra plazalar, iş merkezleri ve depreme dayanıklı özel konutların da satışa sunulacağını belirtti.

Özel, "Fuar ülkemizde bugünü kadar yapılmış ilk A plus konut fuarı olması nedeniyle sektörün dünyadaki tüm gözlerinin de İstanbul"a çevrilmesine neden oldu. Böyle bir organizasyonun Türkiye"de ilk kez yapılıyor olması nedeniyle de bazı özel indirimler yapma kararı alındı. Örneğin New York ve Miami evleri indirimin yanı sıra Türk alıcısına özel yüzde 20 peşinatla alınabilicek. Türk alıcılar ABD"deki mortgage sisteminden faydalanma şansına sahip olacak. Buna ilave olarak da katılımcılar arasında yer alacak olan İngiltere, Dubai ve Amerikalı bazı finans yatırım kurumları da gelerek inşaat sektörümüze kredi imkanları sunacak" dedi.

DOĞRU HEDEF

JNR Fuarcılık İcra Kurulu Üyesi Saadet Ada ise İstanbul"un konut talebinin bugünkü trendle 2015 yılında 2 milyon 100"e çıkacağı tahmin edildiğini söyleyerek "Avrupa Birliği üyelik sürecinin Türkiye"deki gayrimenkul piyasalarına olumlu yansımamaları bekleniyor. Bu süreçte İstanbul dünya metropolleri arasında yıldızı en fazla parlayacak kentlerden biri olacaktır. Alışveriş merkezlerinin ise 2015 itibarıyla 7 milyon 500 metrekareye ulaşacağını öngörüyoruz. Gayri menkul pazarında ise İstanbul"da önümüzdeki 10 yıl içinde A plus gayrimenkullere talebin artacaktır. Bu perspektifte yenilikçi firmaların doğru hedefteki alıcılarına ürünlerini en iyi biçimde tanıtma olanağı sunuyoruz" açıklamasını yaptı.

KİMLER KATILIYOR

İstanbul İnşaatçılar Derneği ile Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"nın da desteği altında gerçekleştirilecek fuara Green Park, Cempay Miami Evleri, Emlak GYO, Ahçıoğlu İnşaat, Uphillcourt, Varlıbaş Teknik Yapı Ortaklığı, Saral İnşaat, Sunflower, Seba İnşaat, Güney İnşaat, Sample Cıty, Eren Talu, C-E Projeleri, Kuzu İnşaat, Spradon, Park Vadi, Divan Konutları, Marke İnşaat, GMO İnşaat, Ofton İnşaat, Lidya Flats, İntaş Bodrom Çamlıkonaklar, İstanbul Sarayevler, Debba Newyork Miami Evleri, Hilteks İnşaat, Nazar, İnşaat, Batıköy İnşaat, Başoğlu, Consept İnşaat, Utopia Projeleri, Muscan İnşaat, Urbane Exposure, Coldwell, Karaca Yapı, Çolakoğlu İnşaat, Gökkuşağı Evleri, Kıbrıs Elysium Garden, Paradon Properties, Buket Akyapı, Kuryap Royal Park Residence gibi firma ve projeler katılıyor. 

Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde