Son aylarda Avrupa ve ABD’deki yatırımcıların altın satmalarıyla fiyatlar gerilerken, düşük fiyatlardan yararlanan Asya’daki yatırımcıların altına talebi arttı. Altın, böylece batıdan doğuya akmış oldu.
Öte yandan, Türkiye’deki ekonomik çalkantıların sürmesi, güvenli liman olarak görülen altını Türk yatırımcılar için cazip kılmaya devam etti.
İsviçre ekimde Türkiye’ye 31,4 ton altın ihraç etti. Gümrük verilerine göre İsviçre eylülde Türkiye’ye ihraç ettiği 32,2 ton altınla Nisan 2013’ten bu yana aylık en büyük ihracatını yapmıştı.
İsviçre, ekimde Çin’e yaklaşık 2,4 milyar dolar değerindeki 43,7 ton altın ihraç etti. İsviçre’nin eylülde Çin’e yaptığı altın ihracatı 44 tondu.
Hindistan’a ekimde 22,2 tonluk altın ihracatıysa, eylüldeki 34,9 tonluk ihracatın çok gerisinde kaldı.
Altın fiyatları, martta ons başına 2 bin doların altına, eylül ve ekimdeyse 1650 doların altına indikten sonra, bugün ons başına yaklaşık 1765 dolar civarında işlem görüyor.
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |