Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'a talip!

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'a talip!

Türkiye Varlık Fonu, ülkenin en büyük ikinci telekomünikasyon şirketi olan Türk Telekom'un çoğunluk hissesini almak istiyor.

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'a talip!
16px
24px
01.10.2021 07:10
ABONE OLgoogle

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg’te yer alan bir haberde, Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF), Türk Telekom’da çoğunluk hissesini almak istediğini belirtildi.

Bloomberg’in haberine göre TVF ve bankalar, Türk Telekom’un değeri konusunda farklı görüşlere sahip.

Haberde ayrıca TVF’nin Türk Telekom hisseleri için henüz resmi teklif yapmadığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank, Oger Telecom’un sahibi olduğu Türk Telekom’un kredi borçlarını ödeyememesi nedeniyle yüzde 55 hissesine 3 yıl önce el koymuştu.

Hisseleri Levent Yapılandırma adı ile kurulan şirkete devreden bankalar daha önce şirkete stratejik bir alıcı bulma konusunda tavsiye vermesi için Morgan Stanley’i görevlendirmişti.

TVF ise halihazırda bankada yüzde 6,7 hisseye sahip. Hazinenin yüzde 25 hissesine sahip olduğu şirketin geri kalanı ise halka açık.

TURKCELL’İ DE ALMIŞLARDI

Varlık fonu halihazırda Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketi olan Turkcell’de de çoğunluk hissesine sahip.

Geçtiğimiz yıl TVF,  Turkcell’in en büyük hissedarı Telia’nın hisseleri 530 milyon dolar karşılığında almıştı. TVF, Turkcell’deki hisselerin yüzde 26’sına sahip.

TVF’nin Türk Telekom’un çoğunluk hisselerini de alması, Türkiye’nin en büyük iki telekomünikasyon şirketine de sahip olması anlamına geliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde