Türk Telekom’un Çinlilere satışı zora girdi!

Türk Telekom’un Çinlilere satışı zora girdi!

Deprem, buzdağının görünmeyen yüzünü, Türk Telekom’un altyapısının yetersizliğini ortaya çıkardı.

Türk Telekom’un Çinlilere satışı zora girdi!
16px
24px
30.09.2019 08:23
ABONE OLgoogle

İstanbul'da yaşanan 5.8'lik deprem sonrası Türk Telekom'un altyapısı çöktü, Türk Telekom aboneleri saatlerce telefonda konuşamadılar. Deprem, buzdağının görünmeyen yüzünü, Türk Telekom’un altyapısının yetersizliğini ortaya mı çıkardı?

Bu soru önemli. Çünkü Türk Telekom’un Lübnanlı patronu Oger’e verdikleri milyarlarca dolarlık krediyi tahsil edemeyen Garanti, Akbank, İş Bankası ve Yapı Kredi, çareyi şirketin hisselerini devralmakta bulmuştu.  Türk Telekom'da ne oldu? 4.7 Milyar Dolar nasıl battı?

Bankalar Türk Telekom’u şirketi parlatarak yüksek fiyata yeni bir yabancıya, belki Çinlilere, belki Araplara satacak ve böylece alacaklarını tahsil edecek. Plan bu. Bunun için depremden kısa süre önce şirket yönetiminde reorganizasyona giderek çok sayıda üst düzey yöneticiyi değiştirdiler... 

Ama deprem, sorunun reorganizasyonla, birkaç yönetici değişikliğiyle çözülemeyecek kadar büyük olduğunu gösterdi. Türk Telekom’un kârı yıllarca altyapı yatırımına değil Lübnanlı Hariri ailesinin cebine gitti.

Bu arada şirketin yönetim kademeleri işinin ehli olmayan (ama iktidara yakın) insanlarla dolduruldu. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra çok sayıda kişi FETÖ üyesi olmaktan gözaltına alındı, tutuklandı. İçlerinde üst düzey yöneticiler de vardı…

Bu toz dumanda altyapı ihmal edildi.

“Türk Telekom’da bankaların işi çok zor. Altyapı eksikliği nedeniyle deprem sonrası saatlerce hizmet veremeyen Türk Telekom’da bankaların hisse satışının zorlaştığı söyleniyor. Çinli veya Arap, şirketin potansiyel alıcısı olsanız, milyarlarca dolar vermeye hazırlandığınız şirketin altyapısında ciddi sorunlar olduğunu öğrenince, “Ne oluyor?” diye sormaz mısınız?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde