Turex'de halka arz vurgunu! Bir kişiye işlem yasağı geldi

Turex'de halka arz vurgunu! Bir kişiye işlem yasağı geldi

SPK dün borsadaki vurguna anında müdahale ederek, yeni halka arz edilen Turex'deki işlemlerden dolayı bir kişeye yasak getirdi.

Turex'de halka arz vurgunu! Bir kişiye işlem yasağı geldi
16px
24px
16.04.2021 10:24
ABONE OLgoogle

Halka arzlar yatırımcıyı soyma aracına dönüştü.

Halka arz fiyatı hesaplanarak belirlenen ve SPK tarafından onaylanan yeni halka arz hisseleri manipülatif hareketlerden dolayı yüzde 100 ve bazen yüzde 200 primle işlem görüyor. Bu hisselerden biri de borsada yeni halka arz edilen Turex oldu.

Hisse senedi günlerdir tavan yaparken, dün ilginç bir satış geldi. Piramit Menkul'den 700 bin lotluk olmayan satış yapıldı. Bu satışla birlikte başta Turex olmak üzeri bir çok hisse senedinde tavanlar çözüldü ve düşüş başladı. 

SPK bu işlemleri inceleyerek Turex'de olmayan hissenin Piramit Menkul tarafından satıldığını belirledi.

Bunun üzerine Hakan Dıravacı isimli borsa oyuncusuna 6 ay işlem yasağı getirdi. Yine bu hisse senedi işlemlerinde Piramit Menkul'ün işlemlerine de sınırlama getirildi.

HALKA ARZ FACİASI YAŞANABİLİR!

Öte yandan uzmanlar halka arz edilen ve günlerce tavan yapan hisselere karşı yatırımcıları uyardılar. Söz konusu hisse senedinin değerinin yapılan "değerleme raporları"ile belirlendiğini bu nedenle  şirkette kısa vadede bir gelişme olmamasına rağmen prim yapmasının yatırımcı açısından riskli olduğunu belirtiyorlar.

Paramedya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde