Trabzonspor'a siber saldırı

Trabzonspor'a siber saldırı

Trabzonspor'un dijital sistemine saldırı gerçekleşti. Saldırıdan kimlik, iletişim, özlük, müşteri işlem, finans, mesleki deneyim, pazarlama, görsel ve işitsel kayıtlar da etkilendi.

Trabzonspor'a siber saldırı
16px
24px
26.05.2023 15:33
ABONE OLgoogle

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ve kulübün bağlı şirketleri siber saldırıya uğradı. Kulüp, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na (KVKK) saldırıyla ilgili bildirimde bulundu.

KVKK'nın açıkladığı bilgilere göre, saldırı 19 Mayıs'ta gerçekleşti ve aynı gün tespit edildi. Siber saldırıdan ayrıca Trabzonspor Ticari Ürünler ve Turizm İşletmeciliği Ticaret A.Ş, Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş., Trabzonspor Telekomünikasyon Danışmanlık ve Servis Hizmetleri Ticaret A.Ş, Bordo Mavi Futbol Yatırımlar Ticaret A.Ş., Trabzonspor Kulübü Derneği, Trabzonspor Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim A.Ş. de etkilendi.

POTANSİYELİ MÜŞTERİLER DE ETKİLENDİ

Bildirimde, şifrelenen sunucularda tutulan dosyalara erişim sağlanamadığı; bu sebeple ihlalden etkilenen kişi ve kayıt sayısının tespit edilemediği, ihlalden etkilenen ilgili kişi gruplarının çalışanlar, kullanıcılar, öğrenciler ve müşteriler ve potansiyel müşteriler olduğu ifade edildi.

Veri ihlalinde kimlik, iletişim, özlük, müşteri işlem, finans, mesleki deneyim, pazarlama, görsel ve işitsel kayıtlar ile diğer veri kategorilerinin etkilendiği, ilgili kişilerin çağrı merkezi aracılığıyla veri ihlali hakkında bilgi alabileceği duyuruldu.

Patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde