Toprak Cam'ın satışında şaibe mi var?

Toprak Cam'ın satışında şaibe mi var?

TMSF'ın satışa çıkardığı Toprak Cam, telefono ve faksı bile olmayan bir şirkete satılıyor..

Toprak  Cam'ın satışında şaibe mi var?
16px
24px
03.08.2010 14:27
ABONE OLgoogle

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Cam Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü dün satışa çıkardı. 

     TMSF'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 11 milyon 200 bin dolar muhammen bedele sahip olan Ticari ve İktisadi Bütünlük için sadece Galata Tekstil Sanayi ve Anonim Şirketi 6 milyon 720 bin dolar teklifte bulundu. 

     Açık artırma aşamasında, muhammen bedel altında kalan teklifi yükseltip yükseltmeyeceği sorulan firma, herhangi bir artırımda bulunmayacağını bildirdi. 

     İhale sonucunun, ihaleye pazarlıkla devam edilip edilmeyeceğine karar verilmek üzere Fon Kuruluna sunulacağı, ihaleye pazarlık usulüyle devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık ihalesinin 6 Ağustos 2010 Cuma günü gerçekleştirileceği belirtildi.

TOPRAK: SADECE ARSASI 850 MİLYON DOLAR EDER

2 Ağustos 2010 tarihinde TMSF tarafından ihalesi yapılan Toprak Cam fabrikasına tek teklifi 6 milyon 720 bin Dolarlık bedelle Galata Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi.

Halis Toprak, yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti;

"Araştırmalarımıza göre ilgili şirketin ticaret sicilde telefon ve faks numaralarına, web sitesine ulaşamadık ve sermayesinin 50 bin TL olduğunu gördük. Ayrıca bu şirketin yetkililerinin Toprak Cam fabrikasını fiilen ziyaret bile etmediğini öğrenmiş bulunuyoruz.  TMSF tarafından bize göre çok düşük olsada 15 milyon Dolar muhammen bedel belirlenip satışa çıkartılan bir fabrikanın muhammen bedelin yarısından az olan bir tutar olan 6 milyon 720 bin Dolara satışının onaylanacağını aklımızdan bile geçirmiyoruz, ancak ihalenin onaylanması halinde Danıştay'a satışın iptali için dava açacağımıza ve sorumlular hakkında her türlü cezai dava açma hakkımızı saklı tutacağımızı ifade etmek isteriz.
 
Ancak TMSF'nin asıl amacının ve derdinin Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan İstanbul Beşiktaş'taki Toprak Center binasını Çalık Grubu iştiraki Gap İnşaat'a ve halen tapusu süren davalar nedeniyle Toprak Grubu şirketlerinde bulunan 140 milyon TL değerindeki İstinye Aslanlı Köşk'ü 23 milyon TL'ye Remzi Gür'e hediye edilmesinin sağlanması olduğunun idrakı içindeyiz, zaten birkaç hafta önce TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül Sabah Gazetesi köşe yazarı Meliha Okur ile yaptığı söyleşide Toprak'a fabrikalarını ve taşınmazlarını geri vermeye hazır olduklarını ancak Halis Toprak'ın şartlarını kabul etmediğini ifade etmiştir. Bu sebeblerle TMSF'nin Toprak Grubu'na ait taşınmazları yangından mal kaçırırcasına peş peşe ihaleye atarak, Toprak Grubu'nu masaya oturmaya zorlayıp TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün dostlarına İstinye Aslanlı Köşk ve Toprak Center'ı hediye etmesine zorlamasına izin vermeyeceğiz. Zaten son sözü yüce Türk yargısı söyleyecektir".

HALİS TOPRAK'IN TMSF BAŞKANINA YAZDIĞI MEKTUP  

 
Sayın Şakir Ercan GÜL
TMSF Başkanı
 
Sayın Başkan,
Dün (02.08.2010) Toprak Cam Fabrikası'nı 6 milyon 720 bin Dolara sattınız. Bu Fabrikanın, Toprak  Demirdöküm Fabrikası ile birlikte arsası 850 dönümdür. Arsanın metrekaresi asgari 1000 Dolar olsa, sadece arsanın değeri  850 milyon Dolar eder. Siz sadece bunlardan Cam Fabrikasını 6 milyon 720 bin Dolara satıyorsunuz. Dünya’nın hiçbir ülkesinde böyle bir facia olamaz. Rica ediyorum, zaten çok ucuza veriyorsun bari Aslanlı Köşk gibi üste para vermeyiniz. Bu yüzden de bu satışı onaylanmayınız. Sizin bütün satışlarınız böyledir, bütün satışlarınızı iptal ediniz. Şunu hiç unutmamalıyız ki, yarın öbür gün hepimiz öleceğiz, ve öbür dünyada hepimizden tanrı hesap soracaktır. Tanrıya karşı hesabınızı verir halde olunuz.   

Teklif veren şirketin ticaret sicilinde bile telefon numarası yok ve küçük bir şirket olarak görünmekte, paravan bir şirket olarak başkasının adına ihaleye girme ihtimali ise çok güçlü olduğu bellidir.
Sizin elinize düşmüşüz, kadir-i mutlak hakkı için bu ülkenin sanayisini mahvetmeyin. Çünkü buradan şehit ve yetim aileleri geçimlerini sağlamaktadır. Zulm yapmayınız, zulmün sonunda felaket vardır. Bizleri felakete uğratmakla kazancınız olmaz. Çünkü TMSF olarak haklı değilsiniz, ve bize kasten haksızlık yaparak mallarımızı yok pahasına satmaktasınız. Bu satışlarınızdaki amacınızın Danıştay’dan aleyhinize çıkan kararları etkisiz hale getirmek olduğunu biliyoruz. Ama bu haksızlığınızı ortaya koymak için tüm hukuk yollarını deneyeceğim, ve sizleri hukuken her yönden mahkum ettirmek için ömrümün sonuna kadar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde dahi sizi dava edeceğim. 
Bir lütfediniz de sattığınız Cam Fabrikasının karına bakınız. Bu kadar  kar eden bir fabrikayı 6 milyon 720 bin Dolara nasıl satarsınız? Ancak büyük ihtimalle siz el koyduktan sonra bu fabrika zarar etmeye başlamıştır.
Sizden çok rica ediyorum, bu kadar karlı fabrikayı bu fiyata satmayınız ve bu satışı onaylamayınız.
Saygılarımla,
 
Halis TOPRAK

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde