Tesla'nın planları bozuldu: Japon teknoloji devi batarya üretimini erteledi

Tesla'nın planları bozuldu: Japon teknoloji devi batarya üretimini erteledi

Panasonic yaptığı açıklamada Tesla CEO'su Elon Musk'ın fazlasıyla önem verdiği "4680 pil hücreleri"nin ticari üretimini erteleyeceğini ve bataryalarda performans artışı için 2024'ün Nisan-Eylül döneminde faaliyete başlayacağını söyledi.

Tesla'nın planları bozuldu: Japon teknoloji devi batarya üretimini erteledi
16px
24px
10.05.2023 23:18
ABONE OLgoogle

Tesla'nın Japon tedarikçisi Panasonic, daha önce Tesla için hacimli üretime Nisan 2023 ile Mart 2024 arasında başlamayı planlıyordu. Panasonic, Mart 2025'te sona eren mali yılın ilk yarısına atıfta bulunarak kazanç sunum materyallerinde "Rekabet gücünü daha da artıracak performans iyileştirme önlemlerini uygulamaya koymak için seri üretim tarihi yeniden planlandı" dedi.

Panasonic Japonya'daki Wakayama fabrikasında 4680 pilot üretim hattını çalıştırırken Tesla, Musk'ın daha ucuz ve cazip elektrikli otomobiller üretmenin anahtarı olarak lanse ettiği 4680 pil hücrelerini halihazırda üretiyor. Ancak otomobil üreticisi, hücrelerin üretimi ve performansına ilişkin hedeflerini tutturmakta zorlanıyor.

Tesla yöneticisi Drew Baglino kısa süre önce yapılan bir konferans görüşmesinde şirketin gelecek yıl Cybertruck üretimi öncesinde 4680 pil hücresi üretimini istikrarlı bir şekilde artırmayı planladığını söyledi. Tesla şu anda bu hücreleri temel Model Y'de kullanıyor.

Kaliforniya ve Teksas'taki fabrikalarında 4680 pil hücresi üreten Tesla, 2022 sonu itibariyle bunları haftada 1000'den fazla otomobil için ürettiklerini ve bunun Teksas fabrikasındaki yıllık üretim kapasitesinin yaklaşık beşte birine denk geldiğini söyledi.

Tesla'nın Güney Koreli tedarikçisi LG Energy Solution geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada bu yılın sonuna kadar yerli fabrikasında yeni bir 4680 üretim hattı kurmayı planladığını belirtmiş ancak pillerin hacimli üretime ne zaman başlayacağını söylememişti.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde