Bilgiyi Merkez Bankası kaynaklarımız da teyit etti. Görüşmenin fiziki ortamda yapılacağı aktarıldı.
Aydınlık'tan Recep Erçin'in yazısına göre ihracatçı dövizlerinin yüzde 40'ının Türk lirasına çevrilmesi şartının yanında reeskont kredilerine getirilen yüzde 30 kriterinin toplantının önemli gündem maddelerinden biri olacağını düşünüyoruz.
Çeşitli ekonomi kanallarında ve gazetelerin ekonomi sayfalarında Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemelere ilişkin aleyhte görüş veren sektör konseyi başkanlarından bazılarının bu toplantıda aynı tonda Merkez Bankası'na itirazda bulunup bulunmayacakları merak sorusu.
Çünkü yakın zamanda sohbet ettiğimiz ve 200 milyon dolardan fazla dövizi ülkeye kazandıran bir ihracatçı TİM bünyesindeki başkanların ihracatçının sorunlarını yüksek sesle dile getirmemesinden şikayetçiydi. Bu nedenle önceki TİM Başkanı İsmail Gülle'nin bu temelde eleştirildiğini bizlere aktardı.
Bakalım yeni TİM Yönetimi'nde yer alan sektör konseyi başkanları nasıl bir politika izleyecekler.
İSMAİL GÜLLE NEDEN SEÇİLEMEDİ?
Son olarak, hemen herkes İsmail Gülle'nin ikinci döneminde neden seçilmediğini soruyor. Elbette bunun birden çok nedeni var. Hatta yazmaya kalksak 4-5 yazı dizisi çıkar. Ancak bir ihracatçının sözüyle özetleyeyim: “Gülle'nin kendi sektörü tarafından sektör kurulunda sandıktan çıkartılmaması hadisesini anlamak için Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminde yer alan iki isme bakmak yeterli.”
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |