TİM Başkan adaylığı için ittifak kuruldu: Mustafa Gültepe aday

TİM Başkan adaylığı için ittifak kuruldu: Mustafa Gültepe aday

İstanbul Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe,  TİM başkan adaylığı konusunda kararını verdi.

TİM Başkan adaylığı için ittifak kuruldu: Mustafa Gültepe aday
16px
24px
31.05.2022 10:34
ABONE OLgoogle

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 13 Haziran’da yapılacak seçimli genel kurulu için geri sayım sürerken son günlerde adı öne çıkan İstanbul Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe,  başkan adaylığı konusunda kararını verdi.

Türk hazır giyim sektörünün lider kuruluşu İHKİB’de ikinci dönem başkanlık görevini yürüten ve TİM Başkan adaylığı konusunda birliklerin önemli bölümünün desteğini alan Mustafa Gültepe, kararını düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacak.

Basın toplantısına İstanbul ve Anadolu’dan çok sayıda birlik ve sektör kurulu başkanlarının da hazır bulunacağı açıklandı.

Gültepe'nin adaylığı konusunda ilk açıklamanın pazartesi günü yapılması bekleniyordu ancak rakip adaylarla yapılan ittifak görüşmeleri neticesinde süreç çarşamba gününe ertelendi.

Başkan adaylığını düşünen İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Çetin Tecdelioğlu ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Adil Pelister, Gültepe ile ittifak kurmuşlardı. İki ismin de Gültepe'nin başkan olması halinde başkan yardımcılığı görevini üstlenmesi bekleniyor.

Bir önemli gelişme de Ahmet Güleç cephesinde yaşandı. Adaylığını resmi olarak açıklayan ilk isim olan Güleç, dün akşam yapılan görüşmeler neticesinde Gültepe ile hareket etme kararı aldı. Güleç, yarın gerçekleşecek basın toplantısında Gültepe'ye destek verecek.

Tekstil sektöründe de ittifak adımları hızlandı. Sektör kurulundan başkan adayı çıkarmak isteyen sektör temsilcileri, Gültepe ismine sıcak bakıyor. Mustafa Gültepe'nin basın toplantısıyla adaylığını açıklamasının ardından tekstil sektörünün de Gültepe'ye destek veren bir açıklama yapması bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde