TGRT den Halk TV ye transfer

TGRT den Halk TV ye transfer

TGRT'de ana haber sunan ve ekonomiyle ilgili eleştirileri nedeniyle işten ayrılmak zorunda kalan sunucu Ekrem Açıkel, Halk TV'ye geçtiğini duyurdu.

TGRT den Halk TV ye transfer
16px
24px
19.03.2023 21:47
ABONE OLgoogle

TGRT Haber’de ekonomiye ilişkin eleştirileriyle gündeme gelen Açıkel, 28 Şubat’ta TGRT Haber’den ayrıldığını şu sözlerle duyurmuştu:

“Ekrandan çekilmiş, zorunlu izne çıkarılmıştım. Mazeretlere sığınmadan aşkla çalışıp işime ruhumu katarak bayraklaştırdığım TGRT Ana Haber benim için bitti. Hakikate hürmete devam edeceğim artık işsizim.”

Açıkel, bugün Twitter paylaşımında Halk TV’ye geçtiğini duyurdu. Açıkel, “Dostlar, güzel bir haberim var ‘Ne zaman döneceksin?’ Hep sordunuz. Vuslat :). Artık Halk TV ailesindeyim. Yarın saat 13’te ilk bülten için ‘Vira bismillah’ diyeceğim. Bana kucak açan Halk TV yönetimine teşekkür ederim. Ahlâklı hakikate hürmet eden halk haberciliğine devam…” dedi.

FETÖ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Ekrem Açıkel daha önceden 3 Temmuz sürecinde gündeme gelmişti. Açıkel Fenerbahçe'ye ve Aziz Yıldırım’a kurulan kumpası 3 Temmuz’dan hemen önce 23 Haziran 2011’de yayınladığı bir Tweet ile olacakları şöyle duyurmuştu:

“Önümüzdeki günler sıkı operasyonlara gebe… Siyasi anlam katılmasın diye ertelenen her şey için harekete geçme zamanı.”

Açıkel operasyondan önce FETÖ’cü polis şeflerinden aldığı bu bilgiyi ve daha sonra aldığı sızdırmaları emniyetin önünde canlı yayında kamuoyuyla paylaşmıştı. Ekrem Açıkel 2016’da düzenlenen “şikede kumpas” operasyonunda gözaltına alınmış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Açıkel ile birlikte gözaltına alınan kişiler arasında ise şu isimler de bulunuyordu:

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Akkuş, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür YardımcısıAhmet Davulcu, eski Emniyet Amiri İbrahim Emre, avukat Orhan Erdemli ve avukat Cemalettin Mutlu

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde