Suudi Kraliyet Ailesi hangi Türk şirketine ortak oldu?

Suudi Kraliyet Ailesi hangi Türk şirketine ortak oldu?

Türkiye tekstildeki üretim gücünü artık moda ve marka yaratma alanına taşımış durumda.

Suudi Kraliyet Ailesi hangi Türk şirketine ortak oldu?
16px
24px
08.03.2013 13:29
ABONE OLgoogle

Türkiye tekstildeki üretim gücünü artık moda ve marka yaratma alanına taşımış durumda. Bunun en iyi kanıtı da Türk markalarına hem Avrupa’da hem de Ortadoğu ülkelerinde gösterilen ilgi. Türkiye’nin önde gelen moda markaları artık yurt dışına distribütörlük ve franchise veriyor. Böylesi hazırlık içinde olan markalardan biri de BNG Design…

Tasarımcılar Bülent-Nilgün Gülen’in markaları olan BNG, yedi yıllık bir marka. Genç gibi görünse de arkasında yarım asırlık bir aile geleneği var. Bülent Gülen’in ailesi Mahmutpaşa’nın en önemli triko toptancılarından biriydi. Şirketleri, Elyaf Giyim olarak bilinirdi. Yaklaşık 20 yıl önce iş hayatında kendi kanatlarıyla uçmaya başlayan Bülent Gülen, yedi yıl önce BNG markasıyla mağazalar açmaya başladı. Türkiye genelinde 12 mağazası bulunan BNG’nin Japonya’da da bir corner’ı var. Marka yurtdışındaki ilk mağazasını ise muhtemelen Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın en lüks alışveriş merkezlerinden birinde açacak.

Öğrendiğimize göre bir yıl önce yurtdışındaki bir fuarda başlayan bir tanışıklık, Suudili bir grupla iş ortaklığına dönüşme aşamasına gelmiş. Bu grubun adını BNG şu anda sır gibi saklıyor. Ancak muhtemel iş ortaklarının Suudi Kraliyet Ailesine mensup olduklarını öğrendik.

 Konu ile ilgili konuştuğumuz BNG Design Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Gülen, “Biz iki ayda önce Riyad ve Cidde’ye gittik. Bize kendi konsept mağazalarını gösterdikler. Gerçekten çok etkilendik. Muhtemelen birkaç hafta içinde Türkiye’ye gelecekler ve imzaları atacağız. Onlara önce Suudi Arabistan distribütörlüğünü vereceğiz. İşbirliğimiz gelecekte Ortadoğu geneline genişleyebilir.”

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde