Süper Lige yükselen son takım Altay oldu!

Süper Lige yükselen son takım Altay oldu!

Spot TOTO 1.Lig play-off final müsabakasında Altınordu'yu 1-0 mağlup eden Altay Süper Lig'e yükseldi.

Süper Lige yükselen son takım Altay oldu!
16px
24px
26.05.2021 21:59
ABONE OLgoogle

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig play-off finalinde Altınordu ile Altay, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştı.

Mücadeleyi 1-0 kazanan Altay, Adana Demirspor, GZT Giresunspor’dan sonra Süper Lig’e çıkan üçüncü ve son  takım oldu. Böylelikle Altay, 18 yıl sonra Süper Lig'e yükseldi.

Adana Demirspor’un ardından Süper Lig’e Altay’ın da yükselmesi gözleri Sancak ailesine çevirdi.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Mesut Sancak’ın yaptığı Folkart ile Ethem Sancak’ın sahibi olduğu BMC sponsorluklarıyla iki takıma da destek veren aile, Adana Demirspor kulübünün de başkanlığını yapan Murat Sancak ile birlikte iki kulübü de aynı sezon Süper Lig’e yükseltmiş oldu.

Öte yandan Altay’ın eski futbolcusu “Büyük” lakaplı Mustafa Denizli de siyah beyazlı takımın başına gelerek takımdaki yükselişi sağladı ve final maçında takımını Süper Lig’e çıkardı.

Öte yandan Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu da CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın kızı Ayla Gizem Bayır ile evli. Bu anlamda şampiyonluğun CHP için de önemi bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde