Sosyete bu davayı konuşuyor: Sabancı'ya milyonluk tazminat talebi

Sosyete bu davayı konuşuyor: Sabancı'ya milyonluk tazminat talebi

Eylül Gizem Sabancı ve Koray Helvacıoğlu boşanma davasında damattan gelen tazminat talebi gündem oldu. Helvacıoğlu, Gizem Sabancı’dan 10 milyonluk tazminat talep etti.

Sosyete bu davayı konuşuyor: Sabancı'ya milyonluk tazminat talebi
16px
24px
29.05.2023 08:10
ABONE OLgoogle

Ünlü iş insanı Kaya Sabancı'nın küçük kızı Gizem Sabancı'nun Koray Helvacıoğlu boşanma davasında yaşanan gelişme sosyetede alay konusu oldu. İkili Eylül 2020'de dünyaevine girdi. Türkiye'nin en zengin 57'nci kişisi olan Yalçın Sabancı'nın yeğeni olan Gizem Sabancı, geçen yıl fiziksel ve psikolojik şiddet iddiasıyla evliliğini bitirme kararı aldı.

Şubat 2022'de dünyaya gelen çocuklarının can güvenliğinin tehlikede olduğunu öne süren Sabancı, eşinden korunma ve uzaklaştırma kararı da aldırdı. Karar Koray Helvacıoğlu'nun itirazıyla kaldırıldı.

Evli kaldıkları süre boyunca çift, Sabancı ailesinin Zincirlikuyu'daki lüks rezidans dairesinde yaşadı. Yaz tatillerini de Bodrum Türkbükü'ndeki değeri 200 milyon TL'yi bulan villada geçirdiler. Helvacıoğlu, Sabancı'dan 5 milyon lira maddi, 5 milyon lira da manevi tazminat talebinde bulundu. Sosyal medyada bu durum "Tazminat isteyen damadı da ilk defa görüyorum" gibi yorumlara neden oldu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde