Sırp çete lideri İstanbul'da eşinin yanında öldürüldü

Sırp çete lideri İstanbul'da eşinin yanında öldürüldü

Sırbistan'ın bilinen organize yeraltı örgütlerinden 'Skaljari' çetesinin lideri olduğu ileri sürülen Jovica Vukotiç, İstanbul Şişli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Sırp çete lideri İstanbul'da eşinin yanında öldürüldü
16px
24px
11.09.2022 08:28
ABONE OLgoogle

Sırbistan'da kırmızı bültenle aranan Sırbistan’ın önde gelen organize yeraltı örgütlerinden ‘Skaljari’ çetesinin lideri Jovica Vukotiç’in İstanbul’da uğradığı silahlı saldırıda öldüğü belirtildi. 

Sevgilisi ve çocuklarının yanında öldürülen Vukotiç’in İnterpol tarafından uluslararası düzeyde arandığı öğrenildi.

OTOMOBİLDEYKEN SALDIRIYA UĞRADI

Edinilen bilgilere göre, Jovika Vukotiç, eşi ve çocukları ile birlikte şoförünün kullandığı araçla Mecidiyeköy’den Anadolu Yakası istikametine gidiyordu. Motosikletli iki saldırganlar araca doğru yaklaştı. Saldırganlardan biri Vukotiç'e beş el ateş etti.

Sevgilisi ve çocuklarının yanında öldürülen suç örgütü liderine kurşunların 4’ün isabet ettiği kaydedildi. 

Geçen yıllarda bir dizi polisiye soruşturmalara da hedef olan suç örgütü liderinin olay yerinde hayatını kaybettiği aktarıldı.

Vukotiç son olarak 2018 yılında Antalya’da yakalandı. Ardından sınır dışı edildi. Jovika Vukotiç son olarak İnterpol tarafından sınır kırmızı bülten ile aranıyordu. Öte yandan yapılan ilk incelemelerde Uluslararası Polis Teşkilatı İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Vukotiç'in Türkiye'ye sahte pasaport ile giriş yaptığı ve izini kaybettirmek için sık sık adres değiştirdiği belirlendi. Olayın aydınlatılmasına ilişkin incelemeler ise sürüyor.

Önceki yıllarda ortaya atılan bir iddiaya göre, Vukotiç’in, suikast sonucu öldürülen Sırbistan Başbakanı Zoran Cinciç’in katili Luka Bojoviç ile yakın ilişkisi olduğu iddia ediliyordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde