Sinan Oğan, 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceğini açıkladı

Sinan Oğan, 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceğini açıkladı

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan 28 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. Sinan Oğan'ı bu kararı almasındaki en büyük nedenlerden biri ise 19 Mayıs'ta Dolmabahçe'de yapılan görüşmede Erdoğan'ın, "sığınmacılar" konusunda Sinan Oğan'ı ikna etmesi oldu.

Sinan Oğan, 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceğini açıkladı
16px
24px
22.05.2023 18:21
ABONE OLgoogle

Toygun ATİLLA yazdı

ERDOĞAN İLE İLK TUR ÖNCESİ TELEFON GÖRÜŞMESİ

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan günlerdir merakla beklenen kararını açıkladı, ikinci turda Cumhur ittifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.

Aslında bu karar günler öncesinden belliydi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk tur oylaması yapılmadan birkaç gün önce Sinan Oğan ve Recep Tayyip Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

LİNÇ KAMPANYASINDAN DERT YANDI

Bu telefon görüşmesinde Sinan Oğan, sosyal medyada önce Muharrem İnce'ye, ardından da kendisine karşı başlatılan linç kampanyasından dert yandı.

Millet İttifakı'nın taraftarları, troller ve FETÖ'cüler tarafından artan linç kampanyasının demokrasiye verdiği zararı iki siyasetçi kendi aralarında değerlendirdi.

Yaklaşık 15 dakika süren bu telefon görüşmesi sonunda Sinan Oğan, yakın çevresine Recep Tayyip Erdoğan'ın olumlu yaklaşımından sıklıkla bahsetti.

DOLMABAHÇE'NİN GÜNDEMİ: SIĞINMACILAR

19 Mayıs'ta ise iki siyasetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde bir araya geldi.

Buradaki görüşmenin ana hattını ise "sığınmacılar" konusu oluşturdu. Sinan Oğan, sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapmasını istedi. Bu takdirde kendilerine ikinci turda destek verebileceklerini söyledi.

1 MİLYON SIĞINMACI PLANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ilk kez sığınmacılar konusunda hükümetin izleyeceği yolu Sinan Oğan'a açıkladı.

Buna göre, 1 milyon sığınmacı kendi ülkelerinin sınırında tampon bir bölgede konutlara yerleştirilecekti. Katar ile bu konuda anlaşma yapılmış, sığınmacıların yerleştirileceği bölge ve evlerin planı bile hazırlanmıştı.

Bu planlamaları ve hazırlıkları gören Sinan Oğan, sığınmacıların insani şartlar içinde ülkelerine geri gönderilecekleri teminatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ikna oldu.

Hatta o görüşmenin sonunda Erdoğan'a ikinci turda desteğini açıklayacağı taahhüdünde de bulundu.

Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden sonra vereceği "destek" kararını yakın çevresi ile paylaştı.

KIMIZ FESTİVALİ'NDE KARARINI PAYLAŞTI

Hatta bu görüşlerini kamuya açık yaptığı görüşmelerde de söylemekten çekinmedi.

Dün Ankara'daki Kımız Festivali'ne giden Sinan Oğan, bir grup partili ile konuşurken, 'İYİ Parti'yi" kastederek, milletvekili sıralarını açık arttırma ile satanlarla, "CHP'yi kastederek", "PKK ve FETÖ'cülerle iş tutanlara nasıl destek verebiliriz? " ifadelerini kullandı.

PERŞEMBE'NİN GELİŞİ ÇARŞAMBA'DAN BELLİYDİ

Yani aslında Sinan Oğan günler öncesinde Millet İttifakı ile kırılmayı yaşamış, sosyal medyada hem kendisine hem de Muharrem İnce'ye yönelik linçten rahatsız olmuş, sonrasında da özellikle Recep Tayyip Erdoğan ile önce telefon ardından da yüz yüze yaptığı konuşmaların ardından kararını netleştirmişti.

Sinan Oğan'ın kararını açıklarken yaptığı konuşmada da bunun ipuçları vardı.

Hem sosyal medya linçine hem de terör hassasiyetine vurgu yaptı.

Perşembe’nin gelişi Çarşamba'dan belliydi.

Beklenen oldu. Sinan Oğan, Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde