Seçim usulsüzlükleri pes dedirtti

Seçim usulsüzlükleri pes dedirtti

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde eski CHP İlçe Başkanı Mustafa Deveci'nin sandığa iki zarf attığı tespit edildi. MHP Dilovası İlçe Başkanvekili Yücetan Dilmaç da iki ayrı sandıktan oy kullanmaya çalışırken yakalandı. Seçim usülsüzlükleri pes dedirtti.

Seçim usulsüzlükleri pes dedirtti
16px
24px
28.05.2023 17:05
ABONE OLgoogle

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde eski CHP İlçe Başkanı Mustafa Deveci'nin, sandığa iki zarf attığı tespit edilince tutanak tutuldu.

Çınarcık Hüdaverdi Aydın İlkokulu'nda kurulan 1033 numaralı sandıkta oy kullanan Deveci'nin elinde iki zarf gören görevliler kendisini uyardı.

Buna rağmen Deveci'nin iki zarfı da sandığa atması üzerine görevlilerce tutanak tutuldu.

Oy sayımının tamamlanmasının ardından sandıktaki bir zarfın rastgele seçilerek iptal edileceği öğrenildi.

Kocaeli’de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dilovası İlçe Başkanvekili Yücetan Dilmaç, Dilovası Can Gülmen İlköğretim Okulu’nda iki ayrı sandıkta oy kullanmaya çalışırken yakalandı.

Dilmaç, seçmen olarak kayıtlı olduğu sandıkta oy kullanmasının ardından aynı okuldaki 1012 No’lu sandığa zarf atmaya çalışırken durum anlaşıldı.

Sandık çevresindekilerin itirazları neticesinde engellenen mükerrer oy kullana girişimiyle ilgili, görevliler tutanak tuttu.

PUSULA MÜHÜRLÜ ÇIKTI

Diğer yandan Tekirdağ Çorlu’da 1024 numaralı sandıktaki kullanılmamış oy zarflarından birinin içinden, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adının altındaki boşluğa ‘evet' mührü basılmış pusula çıktı.

Bunun üzerine sandık kurulu tarafından tutanak tutuldu. Tutanakta, “28 Mayıs 2023 tarihli Cumhurbaşkanı seçiminde, 1024 no'lu sandık zarflarından birinde yapılan kontrolde, Recep Tayyip Erdoğan adına ‘evet' mührü basılmış oy pusulası olduğu tespit edilerek, sandık kurulu tarafından bu pusula, zarf ile birlikte ayrılarak kenara konuldu. Sayım dökümde değerlendirme dışı olarak kabul edilmiştir” denildi.

İzmir'in Konak ilçesindeki Eşrefpaşa 80. Yıl İlköğretim Okulu'ndaki 2146 numaralı sandıkta ve Karabağlar ilçesindeki Aydınoğlu Mehmet Bey İlkokulu'ndaki 1394 numaralı sandıkta, boş olması gereken zarflardan birer tanesinin içinden, Recep Tayyip Erdoğan adına ‘evet' mührü basılmış oy pusulaları çıktı. Her iki sandık kurulu da bu durumla ilgili tutanak tuttu. Bu oy pusulaları kenara ayrılarak geçersiz kabul edildi.

CHP'li yetkililer, yaşanan bu durumla ilgili gerekli itirazların yapıldığını ve tutanak tutulduğunu belirtti. Bu tür olayların yaşandığı okul ve sandıklara fazladan görevli ve avukat görevlendirildiği bilgisi de verildi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde