Sanayi üretim verilerinde artış sürüyor

Sanayi üretim verilerinde artış sürüyor

TÜİK: Temmuz ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi yıllık yüzde 4,4 arttı

Sanayi üretim verilerinde artış sürüyor
16px
24px
14.09.2020 10:25
ABONE OLgoogle

Temmuz ayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi aylık %8,4, takvim etkisinden arındırılmış yıllık %4,4 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2020 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %4,9 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi %5,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %1,4 arttı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2020 yılı Temmuz ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %5,4, imalat sanayi sektörü endeksi %8,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %6,4 arttı.

Arındırılmamış Veriler..

Sanayi üretimi arındırılmamış verilerle yıllık yüzde 0,9 düşüş gösterdi. Foreks anketinde beklenti yüzde 3,7 artış olacağı yönündeydi.

Aylık bazda arındırılmamışv erilerle üretimde yüzde 4,6 artış yaşandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde