Sanat eserini yedi, savunması şaşırttı: Açtım

Sanat eserini yedi, savunması şaşırttı: Açtım

Güney Koreli bir öğrenci, 'aç' olduğunu söyleyerek sanatçı Maurizio Cattelan'ın sergisinin bir parçası olan ve duvara koli bandıyla yapıştırılan muzu yedi. Öğrenci, daha sonra muzun kabuğunu tekrar bantlayarak duvara yapıştırdı.

Sanat eserini yedi, savunması şaşırttı: Açtım
16px
24px
01.05.2023 12:57
ABONE OLgoogle

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın 'WE' sergisinin bir parçası olan ve 'Komedyen' adıyla sanat eseri olarak sergilenen muzun kabuğu, Güney Kore'nin başkenti Seul'deki Leeum Sanat Müzesi'nde bir duvara koli bandıyla yapıştırılmış halde bulundu. Muzun değil de kabuğunun koli bandıyla yapıştırıldığının görülmesi ziyaretçiler ve müze çalışanları tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Çok geçmeden, Güney Koreli öğrenci Noh Huyn-soo'nun muzu yedikten sonra kabuğunu duvara bantladığı ortaya çıktı. Olay, öğrencinin arkadaşı tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

'ZATEN YENMEK İÇİN BANTLANMAMIŞ MI?'

Görüntülerde, Noh'un 'Affedersiniz, açım' diyerek muzu yediği, daha sonra kabuğunu bantla duvara yapıştırıp poz verdiği görüldü. Noh daha sonra yerel basına verdiği demeçte, Cattelan'ın çalışmalarını belirli bir otoriteye karşı bir isyan olarak gördüğünü söyledi. Seul Ulusal Üniversitesi öğrencisi, olaya ilişkin  açıklamasında, "İsyana karşı başka bir isyan olarak yorumlanabilir. Bir sanat eserine zarar vermek sanat eseri olarak da görülebilir, ilginç olur diye düşündüm. Zaten orada yenmek için bantlanmamış mı?" ifadesini kullandı.

Yerel basında çıkan haberlere göre müze, daha sonra aynı noktaya yeni bir muz yerleştirdi. Öte yandan, sergilenen muzun her 2-3 günde bir değiştirildiği bildirildi.  Olayı öğrendikten sonra "Hiç sorun değil" diyen 62 yaşındaki sanatçının öğrenciden tazminat istemeyeceği belirtildi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde