Sabancı yönetiminde 4'üncü kuşak

Sabancı yönetiminde 4'üncü kuşak

Sabancı Holding, yeni yönetimine ilk kez 4’üncü jenerasyondan bir katılım gerçekleşti. Sakıp Sabancı’nın torunu Elçin Melisa Sabancı Tapan, holdingin yönetim kurulu üyesi oldu.

Sabancı yönetiminde 4'üncü kuşak
16px
24px
01.04.2023 09:02
ABONE OLgoogle

Türk ekonomisinin öncü gruplarından Sabancı Holding’de 4’üncü jenerasyon ilk kez göreve geldi. Merhum Sakıp Sabancı’nın torunu Elçin Melisa Sabancı Tapan, önceki gün yapılan genel kurul ile holdingin yönetim kurulu üyesi oldu. Böylece yeni görevlendirme ile Sakıp Sabancı’nın da ilk kez bir torunu yönetimde görev almış oldu.

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre Elçin Melisa Sabancı Tapan, holdingde ayrıca Kurumsal Yönetim, Atama ve Ücretlendirme Komitesi ile Riskin Erken Saptanması Komitesi’nde de üyelik görevini üstlenmiş oldu.

ELÇİN MELİSA SABANCI TAPAN KİMDİR

Elçin Melisa Sabancı Tapan, Sakıp Sabancı’nın kızı Sevil Sabancı ve Ersan Tapan çiftinin evladı. Dedesi eski Sümerbank Genel Müdürü Erkan Tapan, babaannesi ise Elçin Tapan. Tapan, İngiltere’de Uluslararası İşletme ve Psikoloji dallarında lisans eğitimi aldı.  Ardından ABD’de Columbia Üniversitesi’nde Ekonomik ve Siyasal Kalkınma üzerine yüksek lisans yapan Tapan, iş hayatına Körfez Bölgesi’nin bir dönem en önemli fonlarından biri olan ve Türkiye’de yatırımları bulunan Abraaj Capital’de staj yaparak başladı. Tapan, 2017 yılında Bridgestone firmasında iş hayatına devam etti. 2019 yılı sonbaharında sanat alanındaki üretimlerin sürdürülebilirliğine destek olmak adına Gate 27’yi hayata geçiren Elçin Melisa Sabancı Tapan, New York’taki Guggenheim Müzesi, Museum of Modern Art ile Whitney Müzesi’nin aktif üyesi konumunda.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde