Sabah-ATV'de devir ne zaman?

Sabah-ATV'de devir ne zaman?

RTÜK, Sabah-ATV'nin satışına onay verdikten sonra sıra devir işlemine geldi....

Sabah-ATV'de devir ne zaman?
16px
24px
07.02.2008 18:05
ABONE OLgoogle

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK), ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün Çalık Grubu şirketlerinden Turkuvaz Radyo ve Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye satışına onay vermesinin ardından, önümüzdeki günlerde devir teslim işlemleri başlayacak.

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonunun (TMSF) 5 Aralık 2007'de gerçekleştirdiği ihalenin ardından Turkuvaz Radyo ve Televizyon'un verdiği 1 milyar 100 milyon dolarlık teklif, Fon Kurulu onayına sunulmuştu.

Fon Kurulu onayının ardından ihale sonucu, ihale şartnamesi gereğince, gerekli izinleri temin amacıyla Rekabet Kurulu ve RTÜK'e gönderilmişti. Rekabet Kurulu, 10 Ocak 2008'deki toplantısında satışa onay verirken, RTÜK de bugünkü toplantısında, ATV'nin üst kurul nezdindeki izin ve lisansları ile kanal ve frekans kullanım haklarının Turkuvaz Radyo ve Televizyon adına tescil edildiğini bildirdi.

RTÜK onayının TMSF'ye ulaşmasıyla önümüzdeki günlerde devir teslim işlemleri başlayacak. Söz konusu süreçte Turkuvaz Radyo ve Televizyon'un, peşin bedel olarak sunduğu 1 milyar 100 milyon doları ödemesi gerekiyor. Devir teslim işlemlerinin yaklaşık bir ay sürmesi bekleniyor.

ATV-SABAH İHALESİ

TMSF, 1 Nisan 2007'de Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu (Turgay Ciner) şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimlerini devralmıştı. Karar, Bilgin ile Ciner arasında gizli protokolün ortaya çıkması ve Fon'un yanıltıldığının anlaşılmasına dayandırılmıştı.

Daha sonraki süreçte Merkez Grubuna bağlı Kanal 1, Ciner'e geri verilmişti. ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü satış ilanı, 4 Eylül 2007'de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda ön yeterlilik için son başvuru tarihi 15 Ekim 2007, bilgi odası kapanış tarihi 31 Ekim 2007, kapalı zarfların son teslim tarihi 6 Kasım 2007, ihale günü 7 Kasım 2007 ve pazarlık tarihi de 9 Kasım 2007 olarak duyuruldu. TMSF, daha sonra yaptığı açıklamada, katılımcılardan gelen yoğun talepler ve araya giren bayram tatili nedeniyle satış takviminin ertelendiğini bildirmişti.

Buna göre, ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün satış ihalesi kapsamında ön yeterlilik son başvuru tarihi 9 Kasım 2007'ye, bilgi odası kapanış tarihi 30 Kasım 2007'ye, kapalı zarfların teslim tarihi 4 Aralık 2007'ye, ihale günü 5 Aralık 2007'ye ve pazarlık günü de 7 Aralık 2007'ye ertelenmişti.

ATV-Sabah ihalesiyle ilgili ön yeterlilik almak için 3 grup başvuruda bulunmuştu. Bunlar Nurol, Çalık Grubu önderliğindeki Turkuvaz Radyo ve Televizyon ile RTL-İpek-Sancak Grubu oldu.

TMSF'ye ait Ahmet Afif Paşa Yalısında 5 Aralık 2007'de gerçekleştirilen ihalede, sadece Turkuvaz Radyo ve Televizyon teklif vermişti. Turkuvaz Radyo ve Televizyon'un 1 milyar 100 milyon dolarlık teklifi, peşin bedel olarak sunulmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde