SPK'dan Süren hakkında suç duyurusu

SPK'dan Süren hakkında suç duyurusu

Sermaye Piyasası Kurulu Faruk Erol Süren'in de aralarında olduğu beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.

SPK'dan Süren hakkında suç duyurusu
16px
24px
02.10.2013 08:31
ABONE OLgoogle

Sermaye Piyasası Kurulu Faruk Erol Süren'in de aralarında olduğu beş kişi hakkında Borsa'da yaptıkları çeşitli işlemler nedeniyle 6 ay işlem yasağı uygulamaya ve suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.

SPK haftalık bültenine göre, Kurul Cosmos YO AŞ, Bossa TAŞ, Favori Dinlenme Yerleri AŞ, Makina Takım Endüstrisi AŞ, Transtürk Holding AŞ, Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar AŞ, Hateks Hatay Tekstil AŞ ve Mert Gıda Giyim AŞ pay piyasalarında gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda beş kişi hakkında piyasa dolandırıcılığı kapsamında suç duyurusunda bulunulmasına ve altı ay işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.

Suç duyurusunda bulunulan ve işlem yasağı getirilen kişiler; Faruk Erol Süren, Emine Öner, Fazıl Dindar, Faik Ulutaş ve  Cemil Çakmaklı olurken, ayrıca Kurul, Emine Öner'in SPK Temel Düzey Lisansının da 6 ay süreliğine iptal edilmesine karar verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde