Rusya'dan nükleer savaş uyarısı: Atılacak adım kalmadı

Rusya'dan nükleer savaş uyarısı: Atılacak adım kalmadı

İngiltere Savunma Bakanı Annabel Goldie, Ukrayna'ya seyreltilmiş uranyum içeren zırh delici mühimmat gönderileceğini açıkladı. İngiltere'nin bu kararına Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu "Rusya ile Batı arasında olası bir nükleer savaş için atılması gereken adım sayısı azaldı" dedi.

Rusya'dan nükleer savaş uyarısı: Atılacak adım kalmadı
16px
24px
21.03.2023 22:50
ABONE OLgoogle

Rusya – Ukrayna savaşı 13. Ayına yaklaşırken taraflar arasındaki çatışma tüm şiddetiyle devam ediyor. Özellikle ABD ve Batı devletlerinin Ukrayna’ya sağladığı askeri ekipman ve mühimmatlar savaşın şiddetini artırıyor.

Birçok NATO ülkesinden Ukrayna’ya çeşitli ekipman destekleri verilirken son olarak İngiltere Savunma Bakanı Annabel Goldie de yardımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Londra’da konuşan Goldie, İngiltere’nin Ukrayna’ya seyreltilmiş uranyum içeren zırh delici mühimmat tedarik edeceğini açıkladı.

"RUSYA BUNA GÖRE YANIT VERECEK"

Bugün Moskova’da Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşen Putin, zirvenin ardından İngiltere’nin Ukrayna’ya teslim edeceği olası mühimmatlar ile ilgili “Bütün bunlar olursa, ve Batı’nın nükleer bileşenli silahları kullanmaya başladığı göz önüne alındığında Rusya buna göre yanıt vermek zorunda kalacak” dedi.

Öte yandan İngiltere’nin Ukrayna’ya yönelik yardımı ile ilgili konuşan bir diğer isim Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Rusya ile Batı arasında olası bir “nükleer savaş” için atılması gereken adım sayısı giderek azalıyor” dedi.

Şoygu’nun bu sözleri Rusya ile Batı arasında meydana gelebilecek bir nükleer savaş ihtimalini beraberinde getirdi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde