Rusların ortalama borcu140 bin ruble

Rusların ortalama borcu140 bin ruble

Rusya Merkez Bankası'nın yaptığı tüketici anketlerinin sonuçlarına göre Rus hane halkının ortalama borcu 140 bin ruble. Gayrimenkul satın almak için konut kredisi sahibi olan Rusların ise ortalama borcu 1 milyon rubleye yaklaştı.

Rusların ortalama borcu140 bin ruble
16px
24px
02.04.2023 16:39
ABONE OLgoogle

Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan tüketici anketlerinin sonuçlarına göre, banka ve diğer finansal kurumlara borç yükümlülüğü olan Rus hane halkının ortalama borcunun 140 bin ruble borcu olduğu belirlendi.

En büyük medyan borç tutarı konut ve taşıt kredilerine düşerken, araştırmanın sonuçlarına göre, gayrimenkul satın almak için konut kredisi sahibi olan Rusların ortalama borcu 973 bin 900 ruble oldu.

Vatandaşların ortalama taşıt kredisi borcu 227 bin 600 ruble olurken, ihtiyaç kredisinde ortalama borç tutarı 100 bin ruble, kredi kartı borcu 30 bin ruble, mikro kredi borçları ise 25 bin ruble olarak kaydedildi.

Rusların bireylere olan borçları ise ortalama 9 bin ruble olarak belirlendi.

Aynı zamanda Merkez Bankası anketi sonuçlarına göre hanelerin dörtte birinden daha azının borcu bulunurken, borç yükümlülüğü olan hanehalkının payı yüzde 23,1 olarak gerçekleşti.

Hane halkının yüzde 5,3’ü gayrimenkul alımı için kredi borcu öderken, yüzde 4’ü taşıt kredisi, yüzde 10,5’i tüketici kredisi, yüzde 6,4’ü ise kredi kartı yükümlülüğü altında bulunuyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde