Rus turistler enflasyondan şikayetçi: 2 kişilik tatil 200 bin ruble

Rus turistler enflasyondan şikayetçi: 2 kişilik tatil 200 bin ruble

Türkiye'de her geçen gün artan enflasyon, vatandaşlar gibi turistleri de etkilemeye başladı. Özellikle Rus turistler, son zamanlardaki ürünlere gelen fiyat artışlarından şikayetçi. Rus basınındaki habere göre 4 kişilik bir ailenin Türkiye'deki tatil masrafları yaklaşk 250 bin ruble (70 bin TL).

Rus turistler enflasyondan şikayetçi: 2 kişilik tatil 200 bin ruble
16px
24px
07.06.2023 22:13
ABONE OLgoogle

Türkiye'deki fiyat artışları Rusya basınının gündeminde geniş yer tutmaya devam ediyor. Son olarak İzvestiya gazetesi Türkiye'nin fiyat bakımından egzotik ülkelerle yarıştığını ifade etti.

Haberde hem Türkiye, hem de Mısır'da bu yaz iki kişilik tatil maliyetinin 200 bin rubleye kadar (2 bin 470 dolar) yükseldiğine dikkat çekildi.

Rus gazetesi Türk otellerin yanı sıra havayolu şirketlerinin da fiyatları 1,5, hatta bazı durumlarda 3,5 kat arttırmasından şikayet etti. Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR'un temsilcileri 4 kişilik bir ailenin bu yaz Türkiye'de tatil yapabilmek için en az 250 bin rubleyi gözden çıkarması gerektiğini belirtiyor.

Bu ise geçtiğimiz kasım-aralık ayında Karayipler ya da Sri Lanka'ya düzenlenen turların fiyatına denk bir tutar oluyor.

ATOR yetkilileri buna rağmen bu yaz Türkiye'ye gelecek Rus turist sayısının geçtiğimiz yılın üstünde seyretmesini bekliyor. Zira Rus turistlerin elinde alternatif kalmamış durumda.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde