Rus oligarklar ve elitlerden Putin'e barış çağrısı

Rus oligarklar ve elitlerden Putin'e barış çağrısı

Kremlin'e 'sadıklığıyla' tanınan bazı siyasi elitler ve oligarklar, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini halkın gözü önünde eleştirmeye başladı.

Rus oligarklar ve elitlerden Putin'e barış çağrısı
16px
24px
01.03.2022 16:05
ABONE OLgoogle

Pazar günü Alfa Bank'ın kurucularından Mikhail Fridman, Ukrayna'daki savaşı bir "trajedi" olarak nitelendirdi ve "kan dökümüne son verilmesi gerektiğini" söyledi.

Rusya'nın en tanın oligarklarından sanayi devi Oleg Deripaska da Telegram kanalında, "Barış çok önemlidir. Müzakereler en yakın zamanda başlamalı" dedi. 

Oligarkların çağrılarına Rusya'nın siyasi elitleri de katıldı. İşgalin başladığı perşembe günü Vladimir Putin'in selefi Boris Yeltsin'in kızı Tatiana Yumaşev de savaşa tepki olarak birçok Rus gibi Facebook profil fotoğrafını kararttı ve altına "savaşa hayır" yazdı. Yumaşev, 1999'da Putin'in göreve getirilmesinde önemli rol oynamıştı.

Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov'un kızı Liza Peskova da sosyal medyada savaş karşıtı bir paylaşım yapıp, sonra sildi.

Putin'in iklim temsilcisi Anatoli Çubais de, Facebook hesabında Putin yönetimine eleştirileriyle tanınan ve 2015'te öldürülen Boris Nemtsov'un fotoğrafını paylaştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde