Remzi Gür de besici oldu

Remzi Gür de besici oldu

Ramsey'in sahibi Remzi Gür, süt üretiminden sonra besi işine de el attı.

Remzi Gür de besici oldu
16px
24px
26.02.2011 05:49
ABONE OLgoogle

Animalia şirketini kuran Gür, 600 baş ithal hayvanla işe başlıyor

Hobi olarak başladıkları hayvancılığı büyütme kararı alan Ramsey'in sahibi Gürmen Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, besicilik işine de girdi. 200 bin lira sermayeyle kurduğu Animalia isimli şirket aracılığıyla besicilik yapacaklarını belirten Gürmen Grup CEO'su Hüseyin Doğan, 600 baş ithal büyükbaş hayvanla işe başlayacaklarını söyledi.

Kastamonu'daki tesisten farklı olarak besicilik işinin başına Doğan ve Gür ailelerinin genç üyelerinin bulunacağını belirten Doğan, bu şekilde tüm ailenin tarım ve hayvancılığın içinde olacağını söyledi. Bu arada Gür ile aynı zaman diliminde Petek Tekstil de besicilik işine adım attı. 5 milyon lira sermayeyle besi işine giren grup da hayvanları ithal edecek.

10 milyon liralık yatırım

Kastamonu'daki Gökkale Tarım İşletmesine geçen yıl 10 milyon liralık tarım ve hayvancılık yatırımı yapan Remzi Gür, 3 bin baş hayvana ulaşmayı ve günlük 15 ton çiftlik sütü üretmeyi hedeflediklerini belirtmişti. Toplam 680 dekar alana kurulan işletmenin 40 dönümlük bölümünde hayvancılık tesisleri yer alıyor. Tesislerde 500 büyükbaş hayvan bulunuyor ve 250'si düzenli sağılıyor. 640 dönüm arazide ise tarım faaliyetleri yapılıyor.

Pınar Çelik/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde