Reklamcıların olağanüstü genel kurulu

Reklamcıların olağanüstü genel kurulu

Reklamcılar Derneği, 4 Mayıs’ta dernek olağanüstü genel kurula gidiyor. İşte nedeni..

Reklamcıların olağanüstü genel kurulu
16px
24px
29.04.2010 19:14
ABONE OLgoogle

Reklamcılar Derneği (RD), Türkiye’nin önde gelen reklam ajanslarını ve temsilcilerini çatısı altında toplayan bir sivil toplum örgütü.

Derneğin başkanlığını 2009 yılından beri Güzel Sanatlar S&S’in Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Şardan yürütüyor. Kamuoyu Yiğit Şardan’ı, Galatasaray Kulübü’nde yıllardır devam eden görevleri nedeniyle tanıyor.

Basketbol şubesindeki skandal nedeniyle bir süre kulüpten ayrı kalan Şardan, şimdilerde Adnan Polat yönetiminde idari ve mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı görevini yürütüyor. Şardan Galatasaray yönetimine geri döndü ama geçenlerde aldığımız bir duyum üzerine “Acaba Reklamcılar Derneği’ndeki görevini bırakacak mı” diye düşünmeden edemedik.

Hatırlanacağı gibi Yiğit Şardan, Reklamcılar Derneği’nin şubat ayında yapılan seçimlerinde ikinci kez başkan seçilmişti.

Ancak öğrendiğimize göre 4 Mayıs’ta dernek olağanüstü genel kurula gidiyor. Seçimli genel kuruldan 3 ay önce olağanüstü genel kurula gidilince tabii herkesin aklına “Yönetimde bir çatlak mı var” sorusu geliyor. Ancak öğrendiğimiz kadarıyla bir tüzük değişikliği için genel kurula gidiliyormuş. 120 üyeli RD, bir iktisadi kuruluş kurabilmek için tüzük değişikliği yapacakmış.

Yönetim bu değişiklik için bir yıl sonra yapılacak genel kurulu beklemek istememiş. Bunun için de acil olağanüstü genel kurul çağrısı yapmaya karar vermiş. Bu genel kuruldan sonra RD’nin bir şirket kurmasını beklemek doğal değil mi?

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde