Reddettikleri göçmen başına 20 bin Euro para cezası

Reddettikleri göçmen başına 20 bin Euro para cezası

Avrupa Birliği ülkelerinin İçişleri Bakanı yarın Lüksemburg'da bir araya geliyor. Toplantıda düzensiz göç konusu ele alınacak. İddialara göre topraklarına göçmen almayı reddeden ülkelere, göçmen başına 20 bin Euro'ya kadar para cezası verilecek...

Reddettikleri göçmen başına 20 bin Euro para cezası
16px
24px
07.06.2023 21:06
ABONE OLgoogle

Suriye İç Savaşı başta olmak üzere Rusya-Ukrayna savaşı, açlık, kuraklık ve daha birçok nedenle ülkelerinden göç eden insanların sayısı her geçen gün artıyor. Milyonlarca göçmenin ise ilk hedefi Avrupa oluyor. Öte yandan Batılı devletler, Avrupa’ya yönelik göç akınına karşı çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Bu doğrultuda The Guardian’ın haberine göre göçmenlere veya sığınmacılara ev sahipliği yapmayı reddeden AB ülkelerinin, reddettikleri göçmen başına 20 bin Euro’ya kadar para cezasına çarptırılması gündemde.

Avrupa Birliği ülkelerinin İçişleri Bakanları, yılda 100 binden fazla göçmen için bir yerleştirme planı dahil olmak üzere iki önemli konuyu görüşmek için yarın Lüksemburg’da bir toplantı düzenleyecek. Toplantıda görüşülecek konuların başında Ukrayna-Rusya savaşının patlak vermesinden sonra artan göçmen akını ve Avrupa’ya yönelen düzensiz göç olacak.

Yarın ele alınacak iki değişiklikle birlikte göçmenlerin daha adil bir şekilde dağıtılması ve AB’nin geri kalanının göçle mücadelede rol üstlenmesi bekleniyor. İddialara göre söz konusu teklifi kabul etmeyen AB ülkeleri, göçmenler için kullanılacak olan merkezi bir fona göçmen başına ödeme yapmak zorunda kalacak. Bununla birlikte ceza rakamı yarın yapılacak olan toplantıda netleşecek.

Raporlara göre geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği 2021 yılına göre %50 artışla 966 bin sığınma talebi aldı. Öte yandan AB, ülkelerin göçmenleri ilk geldikleri ülkeye geri göndermelerine izin veren Dublin Tüzüğü’nün başarısız olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz senenin Aralık ayında İtalyan yetkililer, Dublin Tüzüğü’nden “başa çıkamadıkları” gerekçesiyle tüzüğü geçici olarak askıya aldıklarını açıklamıştı.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde