Rakuten, Beko, Nef, Spotify ve Polkadot… Barcelona’dan sponsorluk ‘inovasyonu’

Rakuten, Beko, Nef, Spotify ve Polkadot… Barcelona’dan sponsorluk ‘inovasyonu’

Dünyanın en başarılı futbol takımlarından FC Barcelona’nın, ana sponsorluk için Spotify ile 3 sezon için 280 milyon Euroya anlaştığı iddia edildi.

Rakuten, Beko, Nef, Spotify ve Polkadot… Barcelona’dan sponsorluk ‘inovasyonu’
16px
24px
07.03.2022 12:14
ABONE OLgoogle

Resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması beklenirken, Barcelona sponsorluğu için adı geçen diğer teknolojleri de blockchain platformu Polkadot, kripto para alım satım platformları Binance ve FTX…

Son dönemde Nef, Beko, Lassa gibi Türkiye’nin lider firmalarıyla yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla Türkiye’de de çok konuşulan FC Barcelona, dünya futbol endüstrisine damga vuracak yeni iş ortaklıkları için gün sayıyor.

İspanya basınının iddialarına göre, FC Barcelona önümüzdeki günlerde yeni nesil ekonominin simge şirketleri arasında gösterilen Spotify ile rekor bir sponsorluk anlaşması imzalayacak. Barcelona’nın bu anlaşma kapsamında 3 sezon için 280 milyon euroyu kasasına koyacağı iddia edildi. Hatta, tarafların ikonik Camp Nou Stadyumu için de masada olduğu kulislerde konuşulan diğer bir konu.

Barcelona sponsorluğu için adı geçen diğer teknoloji şirketleri de ünlü blockchain platformu Polkadot, dünyanın en büyük kripto para alım satım platformlarından Binance ve FTX…

Yapılan haberlere göre, 2022-2023 sezonu itibarıyla başlayacak anlaşmalar kapsamında, Spotify’ın Barcelona formasının göğüs bölümünde Rakuten’in yerini alması beklenirken, Polkadot ya da Binance logosu ise formanın kolunda yer alabilir. Diğer yandan Barcelona’nın kripto para, NFT ve metaverse konuları için kendi bünyesinde farklı bir organizasyona gidebileceği de yine konuşulanlar arasında. Polkadot, Binance ve FTX gibi şirketlerle yapılabilecek sponsorluk anlaşmalarının karşısındaki en büyük engelin bu olduğu da yine yabancı basına yansımış durumda.

TÜRKİYE’NİN LİDER ŞİRKETLERİYLE ANLAŞMIŞTI

Bu anlaşmalar Barcelona’nın son dönemde teknoloji ve inovasyon şirketleriyle yaptığı ortaklıkları da güçlendirecek nitelikte.

Geçtiğimiz dönemde, Koç Holding iştiraklerinden Beko, Sabancı Holding iştiraklerinden Lassa ve Nef gibi, Türkiye’de inovasyonla özdeşleşen çok önemli markalarla resmi sponsorluk anlaşmalarını hayata geçiren İspanyol devinin, yeni nesil teknoloji firmalarıyla yapacağı bu anlaşmalar, dünyadaki inovasyon odaklı dönüşümün de en büyük göstergesi niteliğinde.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde