Petrol denge arayışında

Petrol denge arayışında

Petrol, Uluslararası Enerji Ajansı'nın fiyat artışı uyarısında bulunmasından ve dört haftalık yükselişten sonra denge arayışında.

Petrol denge arayışında
16px
24px
17.04.2023 10:35
ABONE OLgoogle

Petrol fiyatları, Uluslararası Enerji Ajansı'nın daha yüksek fiyatların geleceğine ilişkin uyarısı ile, piyasanın sıkılaştığına dair işaretlerle dördüncü haftadır ilerlemesinin ardından yatay seyretti.

ABD ham petrolü, Haziran ayından bu yana en uzun haftalık kazanç serisini kaydettikten sonra varil başına 82 doların üzerinde işlem gördü.

IEA Cuma günü yaptığı açıklamada, OPEC+ tarafından sürpriz bir üretim kesintisinin piyasayı önceden tahmin edilenden daha fazla daraltacağını ve daha fazla fiyat artışına yol açarak tüketicilere daha fazla zarar vereceğini söyledi.

Petrol, piyasalarda dalgalanan bir bankacılık krizinin vadeli işlemleri, Mart ortasında 15 ayın en düşük seviyesine çekmesinin ardından toparlandı. ABD'nin Cushing'deki önemli depolama merkezindeki azalan ham petrol stokları ve Irak’tan gelen arzın kesintiye uğraması, küresel piyasalardaki sıkılaşmaya katkıda bulundu.

ING Group Singapur merkezli emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, "OPEC+ kesintileri fiyatları açıkça artırdı. Ancak, zayıf rafineri marjları bir endişe kaynağı” dedi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde