Petrol 4 haftalık kazanç serisine ulaştı

Petrol 4 haftalık kazanç serisine ulaştı

Petrol, sıkılaşan küresel piyasa ve zayıflayan doların desteğiyle art arda dördüncü haftalık kazancına yöneldi.

Petrol 4 haftalık kazanç serisine ulaştı
16px
24px
14.04.2023 09:08
ABONE OLgoogle

ABD ham petrolü haftalık artışını yaklaşık yüzde 2'ye ve Haziran'dan bu yana en uzun kazanç serisine çıkarak varil başına 83 dolara yükseldi. Ralli, OPEC+'nın arzları kesmesi ve hem Avrupa hem de Asya'da sert alımların görülmesinin ardından gelişen temellerden kaynaklandı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü Perşembe günü yaptığı açıklamada, piyasanın yıl ilerledikçe genişleyecek olan ağır bir arz açığına hazır olduğunu söyledi. Uluslararası Enerji Ajansı başkanı Fatih Birol, bu haftanın başlarında talebin ikinci yarıda arzı geride bırakabileceğini söyledi. IEA aylık görünümü Cuma günü açıklanacak.

Ham petrol, OPEC ve müttefiklerinin önemli bir üretim kesintisiyle piyasayı şaşırtmasıyla Mart ayında 15 ayın en düşük seviyesini gördüğünden beri güçlü bir şekilde toparlandı. Hareket, fiyatları bir yıl içinde yükseltti ve petrolün düşeceğine dair spekülatörleri ortadan kaldırdı. Kazanımlar aynı zamanda azalan ABD stokları, Rusya'dan gelen akışların zayıflaması ve Irak boru hattı tedarikindeki kesintilerden de kaynaklandı.

Dolar, Fed'in faiz artırım kampanyasını sona erdirmeye yakın olduğu yönündeki spekülasyonlar arasında, neredeyse üç yılın en uzun kayıp serisi olan beşinci haftalık düşüş yolunda ilerliyor. Zayıf dolar, ABD para birimi cinsinden fiyatlandırılan emtiaları birçok alıcı için daha ucuz hale getiriyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde