Peker, Demirören'e seslendi: AKP'li vekil rica etti, Hürriyet'i ben bastırttım, senin oturduğun koltukta benim emeğim var

Peker, Demirören'e seslendi: AKP'li vekil rica etti, Hürriyet'i ben bastırttım, senin oturduğun koltukta benim emeğim var

Sedat Peker, bugün yayınladığı 6. video ile yeni açıklamalar yaptı. Peker, kendisi hakkında iki gelişmenin kırılma noktası olduğunu, fitili ilk ateşleyenin Rubin'in "Tayyip Erdoğan sonrası oraya simge birinin seçilmesini sağlar. Arka perdeden de ülkeyi o yönetir" iddiası olduğunu söyledi.

Peker, Demirören'e seslendi: AKP'li vekil rica etti, Hürriyet'i ben bastırttım, senin oturduğun koltukta benim emeğim var
16px
24px
20.05.2021 09:18
ABONE OLgoogle

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Youtube'da “Zaferin Büyüklüğü Mücadelenin Zorluğuyla Ölçülür” başlıklı 6’ncı videosunda yeni iddialarda bulundu.

Sedat Peker, kendisi hakkındaki gelişmelerin fitilini iki olayın ateşlediğini söyledi. Peker, “Bu benim hikâyem. 1,5 senedir sıkıntıları ben yaşadım, o yüzden dolayı bana akıl vermeyin. O yüzden parça parça koparacağım, canları yakacağım” dedi.

Bugünkü videosunda Yıldırım Demirören'den de bahsedeceğini belirten Peker'in masasında bu kez Yılmaz Özdil'in 'Son Cüret' isimli kitabı vardı. Peker videoda, annesinin cenazesine gitme hakkını savunduğu gerekçesiyle Özdil’den olumlu şekilde söz etti.

Arkadaki TV ekranında ise Hz. Ali’nin görüntüsü, masada ise yukarıdan aşağıya dizilmiş 6 adet beyaz zarf göze çarptı. Peker’in geçen videoda bu zarflara delillerden bahsettiği sırada dokunması dikkatlerden kaçmamıştı.

“FİTİLİ İKİ OLAY ATEŞLEDİ”

Peker, kendisi hakkındaki gelişmelerin fitilini ise iki gelişmenin tetiklediğini söyledi, “Fitilin ilk ateşlenmesi Michael Rubin adında Amerikalı bir yazarın, yazdığı yazıyla oldu. ‘Sedat Peker etki alanını bu şekilde geliştirmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrasında, Tayyip Erdoğan'a ihanet etmez’ dedi. ‘Pan Türkizm görüşüne sahip bu kişi bu şekilde güçlenmeye devam ederse, Tayyip Erdoğan sonrası oraya simge birinin seçilmesini sağlar. Arka perdeden de ülkeyi o yönetir’ dedi. Buna inanan ruh hastaları oldu, işin kötü yanı bizim arkadaşlarımız da gururlandılar, ‘Artık seni dünyada insanlar daha iyi anlayacak, konumunu anlayacaklar’ dediler. Dedim ki, ‘Bu tuzak, bize tuzak kurdular.’ ‘Tayyip Erdoğan sonrasına kimin planı varsa bizi mahvedecekler’ dedim” ifadelerini kullandı.

“MEHMET AĞAR BENİ ARADI”

Peker, ikinci gelişmenin ise Elazığ'da hayatını kaybeden askerlerin ailelerinin daveti üzerine yapacağı mitingin iptal ettirilmesi olduğunu söyledi.

Mehmet Ağar'ın kendisini arayarak aynı gün CHP'nin de mitingi olduğunu söylediğini ve “Karışıklık çıkacak” dediğini aktaran, kendisinden Elazığ ziyaretini iptal etmesini istediğini aktardı.

Peker, ‘şehit yakınlarının herkesten önce geleceğini’ belirttiğini, ziyareti iptal etmeyeceğini söylediğini anlattı.

“ŞU AN BAKAN OLAN BİR BEYEFENDİ ARADI”

Peker devamında, “Sonra şu anda hükümetin içinde bakanlık yapan bir beyefendi, o zaman özel kalem müdürü, kendisi benim bir yakınımla görüşüyor, ‘Oraya gitmesin, karışıklık çıkacak’ diyor. Yine olmaz dedim. Sonra valilikten karar çıkardılar, ‘güvenlik’ gerekçesiyle miting iptal oldu. İkinci kırılma noktası bu oldu. Herhalde boyun eğmediğim için bizi kullanışsız gördüler” şeklinde konuştu.

“AKP’Lİ VEKİL ARADI, ‘BİZİM GENÇLER BU İŞLERİ BİLMEZ’ DEDİ”

Sedat Peker, Hürriyet gazetesinin basılması için AKP’li bir milletvekilinin “Bizim gençlik kolları bu işleri bilmez” diyerek kendisinden ricacı olduğunu ve saldırıyı gerçekleştirmeye ‘yardımcı olduğunu’ açıkladı. Doğan Medya satışı sürecinin bu saldırı ile başladığını ileri süren Peker şunları söyledi:

“Hürriyet gazetesi… Sizin gazetenizi ben bastırdım. Suç ikrarı yapıyorum. Bastırtmadan önce gelen milletvekilinin telefon sinyallerine bakabilirsiniz. Milletvekili, ‘Bizim gençlik kollarından birtakım arkadaşlar gidecekler. Onlar profesyonel değil. Sen böyle artık… Ben gönderdim…’ Lan ne oldu maaşı kadar namusu olanlar. Savcılar işte ikrar, delil. Ben yaptım. Milletvekili söyledi… Aydın Doğan yaşlı adam. Bir taraftan ölüm korkusu sardı. Bir taraftan devam eden mahkemeyle…”

"Anlatımlarımda  ismi geçenler sakın ola beni yalanlayacak bir şey yapmayın yemin ediyorum rezil ederim sokağa çıkamaz hale getiririm. "

DEMİRÖREN’E SESLENDİ: ‘PAMBUKÖREN’

Peker, bu videoda Yıldırım Demirören’e de yüklendi. “Lan senin oturduğun koltukta benim emeğim var. Ben pislik, siz temizlik he… Namussuzsunuz ulan” diyen Peker, Demirören’in adına layık olmadığını belirterek kendisine ‘Pambıkören’ diyeceğini belirtti. Peker, “Pambukören… (Yıldırım Demirören’e sesleniyor) Seni adım adım takip edeceğim, Azerbaycan her şey…” dedi.

Videonun ilerleyen dakikalarında yine Demirören’e seslenen Peker, Demirören Medya’nın kendi evine düzenlenen operasyonda yaptığı yayıncılığı eleştirdi ve “Suç aletleri çıkmış gibi yayın yapıyorsun” şeklinde konuştu.

“PİS İŞLERİ PİSLİKLER ANLATIR”

Medyada kendisinin söylediklerine suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle inanılmaması gerektiğini savunanlara cevap veren Peker, “Çakma gazeteciler, cami hocası mı anlatacaktı bunları. Pis işleri pislikler anlatır. Dünyadaki en büyük skandallar cami hocalarının anlattıklarından mı ortaya çıktı?” dedi.

"CUMHURBAŞKANI'NA GİDEN İŞADAMLARINA HIRSIZ MUAMELESİ YAPIYORLAR"

İşadamlarının Cumhurbaşkanı'na gidince üç aramadan geçirildiğini, hırsız muamelesi yapıldığını şu sözlerle iddia etti:

"Bizim böyle çok şanlı, basında tanıdığımız büyük işadamları var ya, sayın cumhurbaşkanımızın yanına gidince güvenlik amacıyla üç tane aramadan geçiyor. Ordaki görevli kardeşlerim anlattı; Poliste hırsızlara yapılan muamele vardır, 'saatini çıkar, şununu çıkar bununu çıkar' diye, bunlara saatini çıkar, oyunu çıkar, buyunu çıkar, bildiğin hırsız muamelesi yapıyorlar. Gerçi polis biliyor, bunlar da hırsız, bir ihale kapayım diye, ve öyle gurursuzlar ki... Bir tek Turgay Ciner, o demiş 'Noluyor arkadaşlar, nedir bu demiş...' Ben bunlara yalı çetesi diyorum, onlar para için her şeyini, onurunu gururunu satan adamlar, o kadar paranız var, hırsız muamelesi yapılıyor size yine gidiyorsunuz... Biri çıkar demez mi, Cumhurbaşkanına 'bize kapıda böyle böyle yapıyorlar' diye. Tabi 300 milyon dolar, 500 milyon dolar, 1 milyar dolar ihale, ondan sonra onu çıkar üstünden, bunu çıkar... Onlar işadamı ben organize suç örgütü lideri ondan sonra... Soydunuz devleti tarihin her döneminde."

"Sayın savcılar tekrar söylüyorum bundan büyük daha delil olur mu?"

"Bir de bana diyorlar ki Bülent Yıldırım (İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı) taktim etti. Ne alakası var. Biz 23 senedir abi diyoruz Tayyip abiye. Ben cezaevinde yatarken ziyarete gittim. Yanımda Trabzon’un ikinci Başkanı ,yanımda  milletvekilini getirdim destek olmak için gittim. Oraya gittiğim için Yılmaz ailesinin hedefine oturdum bütün düzenim bozuldu cezaevine yolladılar. Ben Tayyip abiye o yıllarda da sevgi saygı besleyen ta o yaşalarda tanıyıp bu günlere gelen bir insanım. Ve doğru söylüyor. Yemin ediyorum doğru söylüyor. (Erdoğan’ın ‘Suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir; onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz’ sözlerini kastediyor) Bir gün Tayyip abi görecek uluslararası ölçekte suç örgütleri var ahtapot gibi Türkiye’yi çevre ülkeleri sarmışlar. Görecek ben buna tüm kalbimle inanıyorum. Çevresini saranları budayacağına inanıyorum." 

"Abrurahim Boynukalın, milletvekili spor bakan yardımcısıydı şimdi hangi görevde bilmiyorum. Bir gazeteci ile röportaj yapıyor. Gazeteci dövdürme olayı ile Hürriyet binası baskınını Sedat Peker yaptırdı diyor. Adam da bunu yazmış. Sayın savcılar tekrar söylüyorum bundan büyük daha delil olur mu?" 

"Bu sefer o yolladığınız aracılarla beni kandıramayacaksınız. Bu sefer vallahi yenileceksiniz. Zaman kazanmak için o yolları yemem ben. Sen Ebu Süfyan’dansın ey sülü, tezgahçı. Sen yakalndın kaçamazsın. Vallahi seni mahvedeceğim." 

"Pamuk ören(Demirören’i kastediyor) seni bırakmayacağım. Lan oturduğun yerde benim hakkım var. Sen benim evde sanki suç aletleri karımın odasından kasadan çıkmış gibi yayın yapıyorsun. "

"Ben bu atağı yapınca bizim süslü sülüman ve saz heyeti 613 kişiye dinleme kararı çıkardı. FETÖ’den aldı bilgileri dersiniz. Ben onlar gibi aptal değilim. 5 tane ayrı yaptım. Bu savaşın 3 şeyi var. Birinde ben ölürüm, iki cezaevinde girerim, üç hayatta kalırım."

"Dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonunda yarım kilo uyuşturucu olmaz mı"

"Bu Resul var. O olayda kaç yüz kişi gözaltına alındı hiçbirinin Ankara ile  hiçbir ilgisi yok. Sen Ankara’dan nasıl bu operasyonu yapıyorsun? Resul orada tamam. Bir de şey var, MASAN başkanının avukat eşi hakkında FETÖ soruşturması diye bir şey yapmışlar. Herkesi FETÖ’den tak tak tak. Adamı köle gibi yapmış. Adam Hazine Bakanlığı’na bağlı. Bu gel diyor, tak yanında. MASA’nın raporunu çıkarıp Ankara’dan yapıyor. Kim Resul, Resul kim? Bunun evlatlık. Lan vallahi parça parça koparacağım. Suçun hiçbirinin Ankara ile ilgisi yok, operasyon Ankara’da. Bir buçuk sene geçti niye dava açılmıyor? Oğlum Engin ve senin saz heyeti sanıkların hepsinde var 100’er milyon 50’şer milyon parası. Hepsi de gidiyorlar. 'İşte bak senin için çok tehlikeli ama üçüncü mahkemede hallederiz' diyorlar. Ya argo tabiriyle kesiyorlar milletin parasını. Siz,  dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonu ya! Asla gördüğünüze inanmayın. Yalan kardeşim. Dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonunda yarım kilo uyuşturucu olmaz mı"

"Benim de dinlemelerin Ankara’dan alınmış. E benim anlattığım olayların hiçbirinde, suçumu ikrar ediyorum,  hep İstanbul veya başka bir yer, Ankara’da yok. Sen niye Ankara’dan aldın bu izinleri? Resul faaliyette. Ekrem de."

"Lan daha kırmızı bülten çıkaramadınız"

"Adalete gel diyor. Resul’e mi gelecem sülü. Lan daha kırmızı bülten çıkaramadınız. Daha bülten çıkarmaktan acizsin. Savcılar delil istiyor… Ya gidin son iki ayda oraya hangi iş adamları gelmiş bir bakın. Bu adam ne iş yapıyor orada? Geleni gideni kesiyorlar. Ulan insanların FETÖ ile olan mücadeleye inancını yok ettiniz. Lan bana Sedat Peker terör örgütü diye açın. Cezadan korkan senin gibi olsun. Allah yemin olsun yanlış adam yanlış zaman yanlış seçim göreceksin. Süslü Sülü vallahi seni de tutuklayacaklar. Herkes biliyor benim sabıkalı. Ya sabıkası olan Erdal Aras’ı 14 farkla gnel başkan seçildikten sonra MKYK’ya sen üye yapmadın mı? Sabıkası var nasıl yaptın? Telefonları sinyalleri var. Şimdi kimse yazı yazmadı ama bu savcılar gelir bir gün yazarlar. Vallahi tutuklanacaksın. Ve 10 tane en az ağırlaştırılmış müebbet alacaksın. FETÖ, FETÖ ulan FETÖ’yü siz bu hale getirdiniz. FETÖ’nün çocuğu gibi dolanıyordun lan peşinde. Bilmiyor mu insanlar bunu. Herkes biliyor. Ulan hep bu zenginler mi FETÖ’cü oluyor. Senin ilgi alanına zenginler giriyor gariplerle ilgilenmezsin"

"Hey gidi Sülü hey neler yapmayacağız. Şimdi bu 613 kişiye dinleme kararı almış bu arkadaşlar bir organizasyon. Ancak hem kendisi hem yardımcısı söylediğim şeylerle ilgili danışmanı hep FETÖ kelimesi geçiriyor. Bak yapmayın. Samimi söylüyorum. Devlet aklı ve devlet namusu devletin sahip olduğu iki şeydir. Devletin namusunu yaraladınız ama devletin aklını yaralarsanız mahvoluruz." 

Hürriyet gazetesi binası baskınında ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atv – A Haber ortak yayınında Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirirken dile getirdiği, “Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya bir Anayasa'yı inşa edecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bugün çok farklı olurdu” sözlerinin yanlış yansıtıldığı iddiasının ardından Hürriyet gazetesine yaklaşık 150 kişilik bir grup saldırmıştı.

7 Eylül 2015’te saat 23:30 sıralarında Bağcılar’daki Hürriyet binasının önünde toplanan, binaya taş atan, ardından binanın döner kapısını ve bazı camlarını kıran saldırganlar binanın içine girerek çevreyi tahrip etmişlerdi. Grup polisin müdahalesi ile bina dışına çıkarılmıştı.

O dönem Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan Sedat Ergin ile Yayın Koordinatörü Emre Oral, saldırı haberinin ardından gece yarısı gazete binasına gitmişti.

Hürriyet gazetesi önünde gece çekilen görüntülerde, AKP Gençlik Kolları Başkanı, İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın kalabalığa hitap eden bir konuşma yaptığı da görülmüştü. Boynukalın burada, "Bu noktadan sonra HDP'nin PKK'yla, PKK'nın Zaman Gazetesi ile, Zaman Gazetesi'nin de Aydın Doğan'la hiçbir farkı kalmamıştır'' diye konuşmuş ve şunları kaydetmişti:

''Hepsi birer terör örgütüdür. Ve bu adamlara karşı bizim söyleyeceğimiz tek bir şey vardır. Her şeyi Cumhurbaşkanı, başkan olamadığından dolayı yapıyor diyorlar. Biz de şunu söylüyoruz. 1 Kasım'daki seçimden sonra ne çıkarsa çıksın, seni başkan yaptıracağız, seni başkan yaptıracağız, seni başkan yaptıracağız.''

Boynukalın, konuşmasının sonunda kitleye teşekkür ederken, ''Allah'ın izniyle, sadece Aydın Doğan medyası değil, bütün HDP'siyle, PKK'sıyla, bütün terör örgütleriyle ve ilk başta da Fethullahçı terör örgütüyle, biz başkan yaptırdıktan sonra onlar da defolup gidecek" ifadelerini kullanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde