Özel okullara KDV uyarısı: Aldığınız fazla parayı ödeyin

Özel okullara KDV uyarısı: Aldığınız fazla parayı ödeyin

MEB, özel okullara yüzde 1’e inen KDV’yle ilgili uyarı yazısı gönderdi. Velilere iadelerin yapılmasını isteyen MEB, karara uymayan okullara para cezası verecek

Özel okullara KDV uyarısı: Aldığınız fazla parayı ödeyin
16px
24px
05.09.2020 08:32
ABONE OLgoogle

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, illere gönderdiği yazıda, özel okullar da dahil, özel öğretim kurumlarının, eğitim ve öğretim hizmetlerinden alınan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) yapılan indirimi, öğrenci velisi veya kursiyerlere iade edilmesi konusunda uyarılmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nce il milli eğitim müdürlüklerine, yüzde 8 KDV oranına tabi eğitim ve öğretim hizmetindeki KDV oranının 1'e indirilmesi ile ilgili yazı gönderildi. Yazıda, Cumhurbaşkanı Kararı ile üniversiteler, yüksekokullar ve Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamındaki özel okullar da dahil, eğitim kurumlarında, 1 Eylül 2020 ila 30 Haziran 2021 arasında verilen eğitim ve öğretim hizmetleri için vergi oranının yüzde 1 olarak uygulanacağı anımsatıldı.

UYMAYANA CEZA VERİLECEK 

Yazıda, "Yapılan bu değişikliğin gereği olarak ilgili kanun kapsamında faaliyet gösteren özel öğretim kurumlarının sözü edilen tarihler arasında verecekleri eğitim ve öğretim hizmetinin karşılığı olarak belirledikleri öğrenim ücretlerine katma değer vergisi oranını yüzde 1 olarak yansıtmaları, 1 Eylül 2020-30 Haziran 2021'de (bu tarihler dahil) verilecek eğitim ve öğretim hizmetleri için öğrenim ücretini önceden alan kurumların ise KDV farkını öğrenci velisine veya kursiyere iade edilmesi gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı. Bu hususa riayet etmediği tespit edilen kurumlara aynı Özel Öğretim Kurumlan Kanunu'nun 7'nci maddesinin ikinci fıkrası gereğince idari para cezası uygulanacağı belirtilen yazıda, bu konuda faaliyette bulunan özel öğretim kurumlarımın uyarılması istendi.

30 BİN TL ÖDEYENE 2.100 TL

GEÇTIĞİMİZ hafta sonu Cumhurbaşkanı Kararı'yla eğitim ve öğretim hizmetinde KDV yüzde 8'den 1'e indirilmişti. Böylece 30 bin liralık bir özel okul ödemesi yapan bir veli, okuldan yaklaşık 2 bin 100 TL'yi geri alabilme imkânı doğmuştu. Vatandaşların özel okulların yüzde 7'lik farkının iadesini alabilmek için dilekçeleriyle birlikte okullara başvurması gerekiyor. Vatandaşlar karar uyarınca iade alabiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde