Ömer Koç'un haber var mı! Sahiplendiği Boji'nin kripto parası çıktı

Ömer Koç'un haber var mı! Sahiplendiği Boji'nin kripto parası çıktı

İstanbul'u turlayan köpek olarak toplu taşıma araçlarının da sosyal medyanın da yıldızı olan Boji'yi iş insanı Ömer Koç sahiplendi. Bazı uyanıklar BOJİ adına kripto para piyasaya sürdü

Ömer Koç'un haber var mı! Sahiplendiği Boji'nin kripto parası çıktı
16px
24px
02.02.2022 15:06
ABONE OLgoogle

İstanbul'un fenomen köpeği Boji'nin adına kripto para birimi piyasaya sürüldü.

Dogecoin’in yükselişi sonrası, bu tür alternatif birimler ilgi çekmeye başladı. İsmini İstanbul’un meşhur sokak köpeği Boji’den alan Boji Token (BOJI), 1 Aralık’ta kripto para piyasasına girdi.

Şu anda yalnızca Pancakeswap üzerinden alınabilen Boji Token, açıklamasında “Amacımız, dünyadaki hayvanlar için koşulları iyileştirmek” ifadeleri yer alıyor.

Hedeflerde ‘15 bin Twitter takipçisi, CoinMarketCap listelemesi, influencer alımı, 40 bin Twitter takipçisi, ERC20 token’ın çıkışı’ gibi yalnızca bir hayran kitlesi oluşturmaya odaklanan ifadeler yer alıyor. Şartların iyileştirilmesine yönelik tek ifadeyse ‘Hayvanların koşullarını iyileştirmek için yüzde 2 yardım ücreti’ şeklinde.

Boji'yi Ömer Koç sahiplenmişti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Boji'nin iş insanı Ömer Koç tarafından sahiplendiğini açıklamıştı. İstanbul’un dünyaca meşhur köpeği Boji’yi Ömer Koç sahiplendi

İmamoğlu, Twitter'dan Boji'nin bir fotoğrafını paylaşarak, "Boji’nin artık rahatlıkla dolaşabileceği, özgürce koşabileceği bir yuvası var. İstanbul’un dünyaca meşhur köpeği Boji’yi sahiplenen iş insanı Ömer Koç’a teşekkürler. Boji’nin, ona zarar vermek isteyen insanlardan uzak, korunaklı, dilediği gibi koşturabileceği bir yuvası olacak." demişti.

Dolandırıcılık uyarısı

Boji Token, Türkiye gündemine daha önce de gelmişti. Boji’nin televizyonlarda konuşulduğu günlerde haberlerde Boji Token’a da yer verilmiş ve bir ‘dolandırıcılık’ olabileceği konusunda uyarıda bulunulmuştu.

Token’ın arkasındaki kişilerse bu haberlerin ardından bir açıklama paylaşmış, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek “Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek birlikte stratejik ortaklıklar kurma planımız devam etmektedir” ifadelerine yer vermişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde