Nizip'ten ABD'ye bir konteyner dolusu hediye zeytinyağlı sabun

Nizip'ten ABD'ye bir konteyner dolusu hediye zeytinyağlı sabun

Korona virüs salgınının merkezi haline gelen ABD'ye Nizip'ten bir konteyner dolusu hediye zeytinyağlı sabun.

Nizip'ten ABD'ye bir konteyner dolusu hediye zeytinyağlı sabun
16px
24px
14.04.2020 13:48
ABONE OLgoogle

Koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye'ye 93 ülkeden yardım istekleri geldi. Korona virüs salgınının merkezi haline gelen ABD de Türkiye'den sabun istedi. 

Yaklaşık 150 yıldır geleneksel yöntemlerle sabun üretiminin gerçekleştirildiği Gaziantep'in Nizip ilçesindeki üreticiler, koronavirüsle mücade için ABD'ye yardıma hazır olduklarını söyledi. 

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, Patronlardunyasi.com'a yaptığı açıklamada, "İlçemizde 50 tane zeytinyağı sabunu üreticisi var. ABD Büyükelçiliği talep ederse bir konteyner dolusu yani 20 ton zeytinyağı sabununu ABD'ye gönderebiliriz. Yeter ki ABD Büyükelçiliği bizimle temasa geçsin. Biz onlara sabun göndermeye hazırız" dedi. 

En sağlıklı yemeklerin zeytinyağından yapıldığını belirten Özyurt, "Nasıl yemekler zeytinyağından yapılınca daha leziz oluyorsa zeytinyağlı sabunlarda daha kalliteli ve sağlıklı oluyor. Zeytinyağının antiseptik özelliği var. Mikropları öldürür. Zeytinyağında korona virüsüne karşı en etkili olan antiseptik özelliği var. En sağlıklı sabunlarda zeytinyağından yapılıyor. Nizip sabununun en büyük özelliği, içerisinde herhangi bir kimyasal maddenin bulunmaması ve sadece zeytin yağından yapılmış olmasıdır" diye konuştu. 

Nizip sabununun TPE tarafından tescil edildiğini belirten Özyurt, "Tescilini ve patentini almış olduğumuz Nizip sabununu ABD'ye ve diğer ülkelere 50 firmamızla birlikte sunmaya hazırız. Dileyen ülkelere numune de gönderebiliriz. Biz her türlü talebe karşılık verecek durumdayız" dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde