Newcastle, Suudi firmasıyla forma sponsorluğu anlaşması imzaladı

Newcastle, Suudi firmasıyla forma sponsorluğu anlaşması imzaladı

Newcastle United, Cuma günü kulübün sahipleriyle bağlantılı bir Suudi Arabistan şirketiyle forma sponsorluğu anlaşması imzaladı

Newcastle, Suudi firmasıyla forma sponsorluğu anlaşması imzaladı
16px
24px
10.06.2023 11:13
ABONE OLgoogle

İngiliz medyası, Newcastle'ın etkinlik şirketi Sela ile yıllık 25 milyon pound (31.42 milyon $) değerinde olduğunu bildirdi. Sela, Newcastle'ın maç günü formalarının ön yüzünde Çinli firma Fun88'in yerini alacak.
Sela'nın web sitesi, Newcastle'da da yüzde 80 hisseye sahip olan ülkenin egemen serveti Kamu Yatırım Fonu'na (PIF) ait olduğunu söylüyor.

Newcastle, Ekim 2021'de kesinleşen PIF önderliğindeki devralmadan bu yana sezonu ligde dördüncü olarak tamamladıktan sonra 20 yıl sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak.

Satışın ardından Premier Lig, kulüplerin sahipleriyle bağlantılı firmalarla sponsorluk anlaşmaları yapmasına geçici bir yasak getirdi.

Yasak iki ay sonra kaldırıldı, ancak lig, bunların "adil bir piyasa değerini" yansıttığından ve Finansal Fair Play kuralları uyarınca daha fazla harcamaya izin vermek için geliri bozmanın bir yolu olmadığından emin olmak için bağımsız bir panelin incelemesine tabi tutulacağını söyledi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde